Збірна України пробилась до чвертьфіналу Євро-2022

Футзал

“Синьо-жовті” програють Португалії, але йдуть далі.

Підопічні Олександра Косенка хоч і поступилися чинним чемпіонам світу та Європи, але зуміли кваліфікуватися до чвертьфіналу Євро-2022.

В останньому турі не все залежало від збірної України. Тож, усі вболівальники нашої команди паралельно спостерігали і за протистоянням між збірними Нідерландів та Сербії. Команди провели обопільно гострий перший тайм, але Кирило Ципун і Андре Соуза не давали суперник відправити м’яч в їхні ворота. Натомість, у паралельній зустрічі нідерландці були попереду з рахунком 1:0.

другому таймі наш головний конкурент у групі А забив другий гол і ситуація стала більш напруженою. «Синьо-жовтим» ніяк не вдавалося відзначитися, і Олександр Косенко почав задіювати п’ятого польового, адже нічия та поразка були майже рівнозначним результатом для українців. У паралельному матчі все перевернулося догори дригом, і серби повели з рахунком 3:2. Наша команда продовжувала грати з п’ятим польовим, однак, швидку атаку на ворота Ципуна зумів втілити у гол Зікі. На останній хвилині два прекрасних шанси, щоб звести матч до нічиєї мав Журба, але Андре Соуза продовжив творити дива на останньому рубежі.

Як підсумок, поразка, яка все ж таки дарує нашій команді квиток до чвертьфіналу. На цій стадії 31 січня підопічні Олександра Косенка зіграють з переможцем групи В – збірною Казахстану.

Україна – Португалія – 0:1 (0:0)
Голи:
 Зікі (37)
Україна: Ципун – Чернявський, Корсун, Шотурма (к), Зварич – Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба – Савенко.
Португалія: Андре Соуза  – Ерік, Жоау Матуш (к), Бруну Коелью, Пані Варела – Томаш Пасу, Афонсу Жезуш, Зікі, Тьягу Бріту – Андре Коэлью, Фабіу Сесіліу, Мігел Анжелу, Паулета.
Попередження: Шотурма (33), Абакшин (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *