Україна – Росія. Історія футзальних протистоянь

ТОП Футзал

Безперечно, головною спортивною подією сьогодення залишається футзальне протистояння національних збірних України та Росії, яке вже найближчої п’ятниці, 4 лютого, відбудеться на арені «Ziggo Dome» в столиці Нідерландів – місті Амстердам. Початок цього протистояння заплановано на 18 годину за київським часом.

Загалом історія протистоянь «синьо-жовтих» і «біло-синіх» налічує чотири зустрічі, в яких тричі «вікторію» здобував суперник, одна в активі української дружини.

– 1996 рік

Вперше Україна та Росія зустрілися між собою у далекому 1996 році в рамках чемпіонату Європи. Тоді у період з 8 по 14 січня в іспанському місті Кордова майбутні суперники зіграли на стадії групового турніру групи «B». Захоплюючий поєдинок завершився перемогою росіян із рахунком – 3:2. Саме ця збірна й пройшла далі, а українці завершили виступи з нулем у багажі очок.

– 1996 рік

Не минуло й року, як Україна та Росія знову схрестили зброю. Цього разу зустріч відбулася у рамках чемпіонату світу, який наприкінці 1996 року (24 листопада- 6 грудня) відбувся у Бразилії. «Українсько-російське» протистояння пройшло у межах матчу за третє місце. Найцікавіше, що як і на початку року, воно завершилося з тим же рахунком – 3:2. Перемогла Росія.

– 2005 рік

Наступного матчу між сусідніми країнами довелося чекати 9 років. У період з 14 по 20 лютого 2005 року чемпіонат Європи з футзалу проходив у чеському місті Острава. Взяло участь у ньому 8 команд, серед яких були й Росія з Україною. І варто зазначити, що на цей раз «синьо-жовті» взяли реванш – 2:1 і зайняли перше місце в групі «А».

– 2007 рік

Минуло ще два роки, знову чемпіонат Європи й знову Україна та Росія потрапляє в одну групу «В». Матч відбувся у Португалії у листопаді 2007 року й завершився поразкою української футзальної дружини – 1:4. На цьому підопічні Геннадія Лисенчука завершили свої виступи на Євро-2007. – 2022 рік Рівно через 15 років вже у Нідерландах Україна та Росія знову зустрінуться. На цей раз на кону буде фінал чемпіонату Європи. Хто виявиться сильнішим на цей раз? Підопічні Олександра Косенка чи Сергія Скоровича дізнаємося вже незабаром.

Галицька здоба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *