Федір ПИЛИПІВ: “Наша збірна сильна командною грою та самовіддачею”

Пряма мова Футзал

Відомий український футзаліст, уродженець Прикарпаття Федір Пилипів, який разом із національною збірною у 2001 році доходив до фіналу чемпіонату Європи, поділився очікуваннями від півфіналу Євро-2022, в якому збірна України зіграє з Росією.

– Поділіться своїми очікуваннями від півфіналу чемпіонату Європи з футзалу? Розраховували, що наша збірна зможе дійти до такої стадії?
– Я завжди вірю у збірну України. На жаль, перший матч додав негативних емоцій. На мою думку, наші хлопці недооцінили Нідерланди. Проте, ця поразка навіть пішла на користь.

Розумів, що можуть вийти з групи, а далі вже буде складно. Проте, підопічні Косенка довели, що вони можуть обіграти будь-кого. Щасливий, що Україна гратиме у півфіналі.

Приємно, що у нас збірна складається з українців. У Росії, Португалії, Іспанії – натуралізовані гравці і для мене це неприйнятно.

– Які сильні сторони збірних України та Росії можете відзначити?
– Наша збірна сильна насамперед командною грою та самовіддачею. Головне, щоб хлопці правильно налаштувалися на матч і не перегоріли. На мою думку, Україна може обіграти будь-якого суперника. Переконаний, що тренерський штаб досконало розбере суперника. Важливо, що наші футзалісти відчули впевненість у власних силах. У нашої збірної є хороші «стовби», і технічних гравців також вистачає.

На мою думку, збірна Росія зараз найсильніша команда на Євро. Це той суперник, у якого майже немає слабких сторін. У них є баланс у захисті та нападі. Вони можуть використовувати різні тактичні схеми, але вся гра будується на індивідуальних якостях футзалістів.

– За рахунок чого наша збірна може перемогти?
– У нас немає таких сильних гравців як у Росії, проте ми досягаємо свого за рахунок командної гри. Нашій команді варто дисципліновано грати у захисті, підстраховувати один одного. Головне, не притискатися до власних воріт, витискати суперників до центра поля.

До того ж, варто у певні відрізки матчу пресингувати суперника і витискати максимум з своїх моментів. Важливо, щоб наші хлопці відновилися і були готовими у функціональному плані.

– На вашу думку, у нашої збірної цілком реальні шанси вийти у фінал? Якщо враховувати чвертьфінальний матч проти Грузії, то збірна Росія наразі не виглядає непереможною.
– Шанси є завжди. Наша збірна довела, що з нею варто рахуватися. Хлопці повірили у власні сили. Якщо зіграємо у всіх найкращий футбол, то зможемо досягнути бажаного результату.

До здійснення мрії всього два кроки і з мотивацією у збірної України немає проблем. Якщо виграємо у Росії, то можемо завоювати золоті медалі. Іспанія та Португалія не ті суперники, яких не можна перегравати.

Джерело – Владислав Пригода, UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *