Наші профі. Підсумки воєнного сезону: Прем’єр-ліга

Футбол

Цього тижня було офіційно оголошено про дострокове завершення сезону 2021/22 в Українській Прем’єр-лізі у зв’язку з російським вторгненням. Підбиваємо підсумки воєнного сезону для прикарпатських футболістів.

Володимир Адамюк (СК “Дніпро-1” Дніпро)
11 матчів в лізі (1 гол, 2 попередження), 1 матч в кубку

Захисник Володимир Адамюк відіграв левову частку матчів у складі “Дніпра-1”, провівши 11 поєдинків у чемпіонаті та 1 у Кубку України. СК “Дніпро-1” станом на 24 лютого фінішував на третій позиції, тож цілком можливо зіграє у Лізі Європи УЄФА.

Тарас Саків (“Колос” Ковалівка / “Інгулець” Петрове)
6 матчів в лізі, 1 матч в кубку

Взимку захисник Тарас Саків змінив клуб, перебравшись з “Колосу” до петровського “Інгульця”. Втім, у новому клубі так і не дебютував в офіційних матчах, зважаючи на агресію росії. Натомість восени зіграв скромних сім матчів у футболці ковалівського “Колосу”.

Олександр Романчук (ПФК “Львів”)
14 матчів в лізі (1 гол, 5 попереджень, 1 вилучення), 1 матч в кубку

Основним у складі “Львова” став коломиянин Олександр Романчук. Всього оборонець восени зіграв 15 матчів, забивши при цьому 1 гол та записав у пасив вилучення і 5 попереджень. Після вторгнення росії став одним з організаторів благодійного турніру на Коломийщині та фіналістом благодійного Кубку допомоги України у складі “синьо-золотих”.

Роман Григорчук (“Чорноморець” Одеса)

Одним з головних “камбеків” зимового міжсезоння стало повернення до одеського “Чорноморця” Романа Григорчука. “Моряки” добряче підсились, підписавши ряд якісних легіонерів, тож саме на оновлений “Чорноморець” очікували як вболівальники, так і експерти. Наразі прикарпатський фахівець займається благодійною діяльністю, долучившись до організації турніру на рідній Коломийщині.

Володимир Шаран (ФК “Минай”)

Взимку повернувся в УПЛ після піврічної паузи Володимир Шаран, що очолив ФК “Минай”. Основним завданням новоспеченого наставника було збереження для “лисів” прописки у вищому дивізіоні. Втім, все змінилось 24-го лютого, коли росія напала на територію України. Зараз, як повідомив сам наставник, “Минай” відновив тренування у полегшеному режимі та складом, що залишився в Ужгороді.

Артур Микитишин (ФК “Маріуполь” / “ІІІ. Керюлеті” Будапешт, Угорщина)
11 матчів в лізі (1 гол, 1 попередження), 2 матчі в кубку

На початок війни футбольний клуб “Маріуполь” перебував у Туреччині, де проходив заключний етап зборів до відновлення змагань. Згодом стало відомо, що клуб призупинив дію контрактів, тож дехто з гравців приєднався до донецького “Шахтаря”, а дехто відправився шукати нові клуби. Одним з останніх став півзахисник Артур Микитишин, що на початку квітня відправився в оренду до клубу угорського другого дивізіону “ІІІ. Керюлеті”, адже права на футболіста належать “гірникам”. В дебютному ж сезоні УПЛ Артур відіграв 11 матчів, забивши при цьому 1 м’яч.

Михайло Хромей (ФК “Маріуполь”)
11 матчів в лізі (1 гол), 1 матч в кубку, 2 матчі в чемпіонаті U-19

Ще одним орендованим у “Шахтаря” прикарпатським футболістом став Михайло Хромей. Восени 18-річний гравець відіграв 14 матчів, з яких два у чемпіонаті U-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *