Відбулась рада ліг ПФЛ

Футбол

В режимі відеоконференції пройшли окремі засідання Ради ліг ПФЛ для Другої та Першої ліг.

Привітання президента

Рада ліг пройшла в день заснування ПФЛ України окремо для кожної з ліг. Однак ключові питання для обох дивізіонів обговорювалися  практично ідентичними. Перш за все президент ПФЛ Олександр Каденко привітав присутніх з 26 річницею Ліги та побажав усім нам якнайшвидшої перемоги та відновлення чемпіонатів України з усіх видів спорту.

Опитувальник для клубів

Кілька тижнів тому Адміністрація ПФЛ спрямувала в клуби опитувальник з низкою пунктів. Зокрема, представники клубів мали розповісти про функціонування, кількість футболістів на контрактах, тренувальний процес тощо. «Головним завданням опитувальника був аналіз стану справ у клубах з різних напрямків. В документі йшлося як про функціонування першої команди, так і дитячих шкіл при клубі. Для нас це має значення і від цієї інформації ми відштовхуватимемося у подальшому», – підкреслив Олександр Каденко пресслужбі ПФЛ.

Призупинення членства

Щодо атестації клубів на новий сезон, то за інформацією президента ПФЛ цього року відповідний комітет ставитиметься до розгляду документів з урахуванням складності нинішньої ситуації в країні. Це покликано полегшити отримання заповітної перепустки для участі у змаганнях профі.

Однак, не всі клуби мають намір отримати відповідний документ – було розглянуто питання щодо призупинення членства деяких клубів в ПФЛ. Проте, вони зможуть повернутися до змагань, коли відновлять свою діяльність.

Звернення до Виконкому УАФ

Нагадаємо, з наступного року кожен клуб Першої ліги обов’язково мав створити жіночу команду і заявити її у внутрішні змагання. Однак, у зв’язку з війною в країні Рада ліг ПФЛ звернеться до Виконкому УАФ з проханням залишитися це питання на тих же умовах, які були у сезоні 2021/22.

Щодо самого продовження чемпіонату, то Робоча група ПФЛ напрацьовуватиме можливі варіанти. Найближчим часом Рада ліг повернеться до обговорення формату проведення змагань. Зміни у форматі можливі, адже необхідно створити всі необхідні умови для клубів, щоб вони не несли великі фінансові витрати. Окремо розглядатиметься питання і щодо інфраструктурних об’єктів у країні, де можна проводити змагання. Це стосується Першої і Другої ліг ПФЛ. Також, Рада має намір звернутися з проханням надання допомоги в питанні оплати арбітражу.

Участь клубів у військових діях

Відомо, що представники клубів ПФЛ не стоять осторонь у звільненні України від російських загарбників. Усі за можливості максимально допомагають ЗСУ та нашій країні, наближаючи перемогу. «ПФЛ дякує кожному клубу, кожному особисто за підтримку ЗСУ, територіальної оборони. Ми велика футбольна родина і ми – Україна. Що б не сталося», – підкреслив президент ПФЛ на завершення.

Пресслужба ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *