Олександр Каденко: “Доля деяких команд ще не визначена”

Футбол

Президент ПФЛ Олександр Каденко поділився своєю думкою щодо результатів загальних зборів представників УПЛ.

– Втішний момент – це відновлення чемпіонату. Прем’єр-ліга вирішила грати, і ми, учасники ПФЛ, також плануємо стартувати. Це посилання всім жителям країни, всьому цивілізованому світу – життя в Україні, незважаючи ні на що, продовжується.

– Чемпіонат під час воєнних дій, постійних обстрілів. Чи потрібно це зараз взагалі комусь, окрім керівників футболу та власників клубів?

– Зрозуміло, що матчі відбуватимуться без глядачів, адже вони мають можливість стежити за улюбленими командами за допомогою мережі інтернет. Знаю, що багато людей за проведення чемпіонату. Через футбол треба показати, що життя продовжується. Триває на всіх напрямках. Нам потрібно рухатися вперед. Незважаючи на всі труднощі.

– Скільки команд делегує до еліти перша ліга?

– Дві команди – точно. Мова про «Металіст» та «Кривбас». Що стосується «Альянсу» та «Оболоні», які посіли третє та четверте місця, то їхня доля до кінця ще не визначена, враховуючи той факт, що стикові матчі скасовані. Створено робочу групу УПЛ, яка має пропрацювати різні варіанти. Адже немає гарантій, що, образно кажучи, за місяць усі клуби матимуть змогу вийти на старт. Подивимося. Добре, що час терпить.

– Одне з найактуальніших питань: що буде з нижчими дивізіонами? Скільки команд на плаву?

– Припускаю, що не дорахуємось близько 25 відсотків минулорічних учасників. Змагання плануємо і у першій, і у другій лігах. Де, як і в якому форматі, визначимося пізніше.Можу точно сказати, що буде дві ліги.

Пройшла інформація, що команди першості U-19 можуть поповнити лави першої ліги.

– Розмови такі справді ходили, але врешті-решт вирішили, що юнацька першість U-19 збережеться.

– А як бути із лідерами другої ліги? Вони підвищуються за спортивним принципом?

– Шість найсильніших команд (по три з кожної групи) поповнять лави першої ліги. Стиків, як планувалося спочатку, не буде.

– Прем’єр-ліга планує грати на Заході країни та у столиці. А змагання ПФЛ, де можуть пройти?

– Спочатку подивимося, що скажуть органи державної влади, а вже згодом визначимося, – відповів Каденко.

footboom

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *