Ігор Яківяк: “Цілий сезон ми були як одне ціле, як на полі, так і за його межами”

Футбол

Тренер паризької “Говерли” Ігор Яківяк підбив підсумки попереднього сезонудля своєї команди.

– Ще один рік для Говерли позаду. Як команда змінилася за цей час?

– Коли ми ще збиралися та бігали просто для себе по неділям, що б не забути, що таке футбол – це був зовсім інший рівень організації та відповідальності. Вже коли ми прийняли рішення створити свою команду та заявитися на перший свій чемпіонат, все стало по іншому. З’явилося багато різних організаційних питань(стадіон, тренування, форма, м’ячі і т.д) та основне: змінився підхід самих футболістів, з’явилося тренування та офіційні ігри. І щоб досягнути в кінці сезону бажаного результату( а для нас бажаний результат – це тільки перемога в чемпіонаті та кубку) прийшлося всім хлопцям жертвувати своїм часом та здоров’ям і ставати дисциплінованішими та ставитися до всього профісійніше! На мою думку ми всі разом з цими всіма завданнями справилися! Цілий сезон ми були як одне ціле, як на полі, так і за його межами.

– Перемога у всіх турнірах — це, безумовно, успіх. Очікували такого результату?

– Так як я завжди говорю, що у футболі все вирішують дрібниці і шоб досягти результату потрібно важко працювати, то я впевнений, що всі наші кубки заслужені, адже в нас, що на тренуванні з мячами, що на важких кросах менше ніж 20 футболістів ніразу не було!!!

Я бачив як президенти переживали за результат та докладали максимальних зусиль і наші віданні вболівальники переживали та завжди нас підтримували і гнали вперед. А також ми напевно єдина команда з чемпіонату, яка відіграла турнір по спортивному чесно та дотримувалася регламенту! Всі перемоги були заслужені це однозначно!

– Вже 5 місяців в нашій країні йде війна, як це позначилося на хлопцях та команді?

– Так це позначилося на команді, ми всі були шоковані, що таке сталося і що в світі всі країни прагнуть розвиватися, а є така псевдо країна, яка хоче воювати. Ми зі свого боку почали збирати та відправляти допомогу в Україну! За це я хочу сказати дякую всім людям, які нам приносили допомогу та допомагали сортувати і доставляли до нашої держави!!! Також всій нашій команді, яка і дотепер не зупиняється та робить добрі справи і чим може допомагає!

– Які у Вас очікування на наступний сезон? Та як проходить підготовка?

– Після закінчення чемпіонату, кубку та турніру у підтримку ЗСУ в нас були три тижні відпочинку. З 26 липня ми поновили тренування та готуємося до нового чемпіонату.

В чемпіонаті на нашу команду вже будуть зовсім по іншому налаштовуватися, а так як ми знову хочемо бути всюди на першому місці нам доведеться всім працювати на повну силу!!!

– Турнір для підтримки ЗСУ. Як Вам ажіотаж навколо цього турніру?

– Так як цей турнір проводиться перший раз, то були певні помилки допущені організаторами але ми постараємося на наступний рік зробити більш зручнішим та цікавішим для команд, які будуть брати участь у змаганнях! Так як це робилося для підтримки ЗСУ і всі виручені кошти пішли для них, то ми дякуємо командам та людям, які зробили внески та допомогли в організації!

А також дуже приємно та статусно стати переможцями такого турніру, адже рівень команд був високим!

– Це правда, що зараз багато футболістів бажають потрапити в Говерлу?

– Так, справді є багато бажаючих. Когось ми самі запрошуємо в нашу команду, хтось сам дзвонить і приходить. Адже в нас в команді все по чесному хто заслуговує і старається той грає. Так як в нас активно розвиваються соц мережі, то про нас багато людей дізнається як про футбол, а так і про нашу волонтерську діяльність

– Оцініть результати команди в минулому сезоні.

– Ми виграли всі турніри в яких брали участь! Для команди, яка існує півтори року – це хороший результат. Але з іншого боку це є велика відповідальність, адже, щоб це все повторити нам потрібно не зупинятися, а працювати ще більше.

Від всієї команди, хочу подякувати нашому президенту Модавчуку Михайлу, який завжди виконує, те, що обіцяє!І По максимуму старається створити комфортні умови для існування команди та мотивує нас щодня! Також дякуємо Любомиру Ільчишину, який завжди приносить позитивні емоції в команду! Дякую всій наші дружній команді та вболівальникам.

ФК “Говерла” (Париж)

Новини по темі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *