Михайло Молдавчук: “В нашій команді рахується близько 50-ти чоловік”

Пряма мова Футбол

Президент аматорської “Говерли” з Парижу розповів для SPORT.IF.UA про створення команди, рівень змагань в столиці Франції та допомогу Україні.

Пане Михайле, розкажіть про створення команди з наших земляків!

– Команда заснована в 2021 році. В Парижі проходив вже аматорський чемпіонат, ми в ньому не брали участь. Є тут така команда “Бандера”, одна з перших. От і декілька наших хлопців допомогли їм стати чемпіонами. Пізніше ми з хлопцями зібрались і подумали, чому б і нам не створити свою команду. За три дні до нового чемпіонату ми створили асоціацію футбольну, бо такі вимоги. І от тепер є учасниками цих змагань.

Чому саме така назва колективу?

– Рішенням хлопців мене обрали президентом команди. Вони ж і придумали назву. Це не було моєю ідеєю. Так співпало, можливо, що я сам з Ворохти, з-під Говерли.

Возможно, это изображение (8 человек, люди стоят и на открытом воздухе)

Що повідаєте про склад команди? Багато гравців з нашої області?

– Всі робочі хлопці, які працюють в Парижі на будовах, роблять ремонти. Так, прикарпатців чимало, але є й з Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей. Є в нас цікавий хлопчина Даніель, якого кличем Мессі. Йому 18 років. З сім’ї емігрантів, але народився вже у Франції і є громадянином. Зараз в нас вже рахується близько 50-ти чоловік. Ми могли б і декілька команд зробити, але є бажання бути одним великим дружнім колективом.

Оцініть рівень змагань, в яких берете участь. “Бандера” – найпринциповіший суперник?

– Всі команди хорошого рівня. Відзначив би “Тризуб”, ще одну команду українців. Новачком чемпіонату є “Молдаві”. “Бандера”, безумовно, принциповий суперник. Але на даний момент не є сильніше нас. На мою думку, ця аматорська ліга вище рівнем чемпіонату Івано-Франківської області, десь ближче чемпіонату Львівщини.

Самі ж ще граєте?

– Активної участі вже не приймаю. Можу вступити в гру, коли вже рахунок дозволяє, адже мені вже не 25 років. Ще б так років двадцять тому, то так, коли я був ще в спорті. Я майстер спорту зі стрибків на лижах з трампліна.

Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и трава)

– Як Вас застали звістки про війну на батьківщині? Команда постійно звітує про відправлення допомоги в Україну. Скільки людей долучається до збору допомоги?

– Початок війни застав нас всіх в Парижі. Одразу ж всі згуртувались та почали допомагати, адже тут багато українців. Французи теж беруть постійно активну участь. Всю допомогу відправляємо за кошти команди. Багато інформації є на сторінках у соцмережах.

Відправлення одного буса нам вартує тисячу євро, адже це чотири тисячі кілометрів туди-назад. Машина їде до кордону з Польщею, де розвантажується і допомога передається у Львів. Відправили вже більше 30-ти бусів, ще десять довантажували на половину. Я вважаю, що як для такої команди, то ми робимо дуже багато.

До нас приходять багато журналістів та фотокореспондентів робити матеріали. Один спортивний ютуб-канал навіть робив репортаж про нас. Всі дивуються нашій згуртованості, але в цьому і є сила. Коли команда працює як команда, то є і відповідний результат.

1 thought on “Михайло Молдавчук: “В нашій команді рахується близько 50-ти чоловік”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *