«Буковина» – «Прикарпаття». Анонс матчу 4-го туру

Футбол

У неділю, 18 вересня, матчем на чернівецькому стадіоні “Буковина” завершиться програма четвертого туру чемпіонату Першої ліги.

На івано-франківську команду чекатиме друге поспіль західноукраїнське дербі: “Прикарпаття” завітає в гості до “Буковини“. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 16:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Після доволі невдалого старту (домашня поразка від “Полісся” 0:3 і виїзна нічия з ФСК “Маріуполем” 1:1) минулого тижня на власному полі підопічні Олега Рипана зуміли таки здолати опір тернопільської “Ниви”, мінімально перегравши суперника завдяки єдиному голу Івана Сондея – 1:0. Ця дебютна перемога дозволила “Прикарпаттю” піднятися на четверте місце у Групі А.

А от “Буковина” після трьох турів посідає останню восьму сходинку у турнірній таблиці, набравши лише одне очко. У стартовому матчі чернівчани на рідній арені поступилися “Епіцентру” (1:2), за тиждень також вдома зіграли внічию з “Діназом” (0:0), а минулої неділі у Львові зазнали розгромної поразки від лідера Групи А – “Карпат” (0:4).

У новітній історії географічні сусіди зіграли всього чотири офіційні поєдинки. У сезоні 2017/18 у Другій лізі (група “А”) івано-франківці двічі були сильнішими – 2:1 на виїзді та 5:2 вдома, а в третьому двобої у Чернівцях мінімальну перемогу здобули буковинці – 1:0. Минулого сезону суперники зійшлися між собою у Кубку України, де у серії післяматчевих пенальті (основний і додатковий час завершився внічию 1:1) “зелено-жовті” завдяки двом сейвам Андрія Новака перемогли 4:2 та пробилися до 1/16 фіналу. 

Чемпіонат України. Перша ліга. 4 тур
«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ)

18 вересня 2022 року. Чернівці, стадіон “Буковина” – 16:00
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Київ), І.Петрова (Нова Каховка).
4-й арбітр: М.Байдюк (Чернівці). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Буковина – Прикарпаття. Обидва суперники в незручній ситуації: буковинці ще не перемагали у поточному чемпіонаті, набравши лише одне очко, а прикарпатці не вигравали на виїзді з минулого року. Прикарпаття у Першій лізі на полях суперників не перемагає 3 гри поспіль: нічия та 2 поразки. Буковина не перемагає у Першій лізі вже 11 ігор підряд: 3 нічиї та 8 поразок. Минулий тур краще склався для івано-франківської команди – вона переграла вдома тернополян завдяки голу Сондея, тоді як Буковина зазнала великої поразки у Львові (саме за додатковими показниками голів і різниці м’ячів Карпати вийшли на перше місце), – зазначає офіційний сайт ПФЛ.

Повернення до Першої ліги поки проходить у “Буковини” важко. Щоправда, команда проводить трансферну роботу фактично вже по ходу сезону: потрібен час, щоб зрозуміти, що хоче побачити на виході головний тренер і щоб зігралися нові виконавці. “Прикарпаття” за три тури може похизуватися однією перемогою. Саме звитяга над “Нивою” тиждень тому стала каталізатором для змін на тренерському містку тернополян. Але це поки одиничний успіх: про амбіції команди на поточний сезон має дати відповідь в тому числі виїзд до Чернівців, – анонсує UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 1:1. Минулого тижня буковинці отримали ляпаса від “Карпат” у вигляді розгрому (0:4). У двох попередніх іграх також не склалося з результатом – усього одне очко. Андрієві Мельничуку, головному тренеру чернівецької команди, впадати у відчай, звісно, не треба, однак висновки зробити просто необхідно. Щоб не повторити сумної долі черкащанина Юрія Бакалова і тернополянина Андрія Купцова…

МФК Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *