«Карпати» – «Прикарпаття». Анонс та LIVE

Футбол

У суботу, 1 жовтня, двома матчами у Вишгороді та Львові розпочнеться шостий тур чемпіонату Першої ліги у групі А. Зокрема, на львівському стадіоні “Україна” відбудеться чергове західноукраїнське дербі: місцеві “Карпати” прийматимуть івано-франківське “Прикарпаття”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 16:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Між собою зійдуться сусіди – як географічні, так і в турнірній таблиці. Минулого тижня “зелено-білі” перервали свою 17-матчеву переможну серію, яка розпочалась ще у Другій лізі. Домашня поразка від “Епіцентру” (0:2) відкинула львів’ян на третю позицію. Івано-франківці ж – четверті, а в 5-му турі також поступилися вдома, мінімально програвши “Діназу” (0:1).

У місті Лева “Прикарпаттю” не допоможе дискваліфікований Барчук, а також чимало травмованих гравців. Окрім Волошиновича, Геника та Пархуця до лазарету “жовто-зелених” приєдналися Піцан, Оринчак, Писко і Тітаєвський. До яких змін вдасться тренерський штаб франківців і як завершиться галицьке дербі – дізнаємось вже назабаром.

Цікаво, що у новітній історії “Карпати” зіграють з “Прикарпаттям” свій перший офіційний матч. Адже нинішній футбольний клуб зі Львова заснували 14 жовтня 2020 року з метою продовження традицій команди “Карпати” (Львів), яка була розформована у 2021-му. За два роки “зелено-білі” під керівництвом Андрія Тлумака подолали шлях від аматорів до Першої ліги ПФЛ.

На фото – епізод з “Галицького дербі”, коли п’ять років тому Команда рідного краю на стадіоні “Рух” за підтримки понад 10 тисяч вболівальників здобула історичну перемогу, вибивши з розіграшу Кубка України представника УПЛ. На голи івано-франківців Боришкевича і Дербаха у “зелено-білих” в компенсований час відповів Мемешев – 2:1. Учасниками того матчу були прикарпатці ОринчакДитко і Кузьмин, а також Приймак, який тепер є одним з лідерів нинішніх “Карпат”.

Натомість офіційний сайт ПФЛ подає статистику очних зустрічей команд зі Львова та Івано-Франківська за часи незалежності України, плюсуючи до загальних цифр виступи старого “Прикарпаття” (1981-2003), “Спартака” (2003-2007) і оновленого у 2016-му році МФК “Прикарпаття”. Загалом з 1994-го року географічні сусіди і принципові суперники зіграли 17 матчів: 7 перемог львів’ян, 5 нічиїх, 5 разів вигравали прикарпатці (різниця м’ячів 19-13).

Чемпіонат України. Перша ліга. 6 тур
«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ)

1 жовтня 2022 року. Львів, стадіон “Україна” – 16:00
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: С.Старча (Київ), К.Хіміченко (Київська обл.).
4-й арбітр: С.Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Карпати – Прикарпаття. Обидві команди в минулому турі зазнали поразок на своєму полі: Карпати від Епіцентру (0:2), Прикарпаття – від Діназа (0:1). Карпати у Першій лізі на своєму полі не грають внічию впродовж рекордних для клубу 17-ти ігор: 13 перемог та 4 поразки. Прикарпаття в нинішньому чемпіонаті в гостях ще не програвало – по одній перемозі та нічиїй. Прикарпатці з початку сезону більше одного голу за матч не забивають. Карпати в поточному чемпіонаті якщо перемагали у Львові, то з великим рахунком – вже двічі. Втративши лідерство, львів’яни в кожному турі будуть грати тільки на перемогу, сподіваючись підстерегти втрату очок конкурентів, – зазначає офіційний сайт ПФЛ.

Львів’яни та франківці напередодні очного поєдинку посідають сусідні сходинки у таблиці: третю та четверту відповідно. Але між командами за п’ять ігрових тижнів вже прірва – аж п’ять очок. Це в цілому відображає нинішній стан речей у Західній конференції, де є тріо, яке буде вести боротьбу за вихід до УПЛ, та п’ятірка інших із проблемами із створенням та реалізацією. Проте у Львові у гостей можуть бути шанси, адже тепер можна буде грати без м’яча та виключно на контратаках: це той футбол, який стилістично для “орлів” може стати набагато зручнішим. Що стосується “Карпат”, то тиждень тому проти “Епіцентра” реалізація команди була на нулі. Не доводили до голів навіть виходи тет-а-тет з воротарем. До того ж, поки підопічні Юрія Тлумака не провели жодного рівного матчу, коли тримали б ситуацію на полі під контролем протягом 90 хвилин. Тому шанси у гостей можуть бути, – анонсує карпатське дербі сайт UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 2:0. 4-матчеву переможну серію львів’яни самі ж обірвали, поступившись у минулому турі “Епіцентру” (0:2). Реабілітуватися треба якнайшвидше – з кандидата на підвищення в класі суворо питатимуть. Андрій Тлумак, наставник “Карпат”, це чудово розуміє. 

МФК “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *