«Прикарпаття» – ФСК «Маріуполь» – 2:2. Огляд

Футбол

П’яте місце проти восьмого ‒ при 8-очковій (!) різниці. Здавалося, аутсайдер чемпіонату ніяких проблем не зможе створити одному з претендентів на потрапляння в чемпіонський етап. Тим більше, в першому колі Прикарпаття вже оступалося в матчі з ФСК Маріуполем (1:1 у Демидові), та й у минулому турі азовці зуміли сенсаційно відібрати одне очко в одного з фаворитів сезону – Карпат.

Але вже в дебюті зустрічі ФСК Маріуполь повів у рахунку. Булгаков хорошим пасом вздовж лівого флангу підключив Гору, чий простріл на дальній стійці при повному провалі захисту господарів замкнув Биковський – 0:1 на 3-й хвилині. Ігор відзначився четвретим голом у поточному чемпіонаті.

Проте матч цей виявився стрімким, як гірська річка. Вже за три хвилини Прикарпаття зрівняло цифри на табло. У боротьбі із Сондеєм м’яч відскочив у руку Чернецькому. Очікувалося пряме виконання перспективного штрафного – Сондей міг пробити на техніку, Француз – на силу. Натомість центрбек господарів дотепно прокотив м’яча на Цюцюру, і Василь прийняв і легким ударом правою ногою направив м’яча в дальню «шістку» ‒ 1:1. Третій гол для №14 прикарпатців – попередні два були з пенальті.

А ще через дві хвилини Прикарпаття вийшло вперед. Тепер стандарт господарі заробили не перед карним майданчиком, а на лівому фланзі (це Харжевський ціною попередження збив Рудюка). Після навісу Сондея гості відбилися, проте на винос зреагував Станіслав Демків, а під його дальній удар ще й невдало підставився Чернецький, ускладнивши для воротаря м’яч рикошетом – 2:1. Дебютний гол літнього новачка в офіційних матчах за Прикарпаття.

Надалі тиск господарів не зменшувався – біля воріт ФСК Маріуполь було чимало стандартів, один із них Сондей виконав прямим ударом у площину воріт, і Кравцов вступав у гру. Виручив він і після удару Тітаєвського, якому добре вистеляв передачу Цюцюра. Відразу кілька рейдів на швидкості видав Стадник, але також ніяк не міг забити сам або ж віддати передачу одноклубникам, які перебували на зручніших позиціях.

Про ці моменти довелося пошкодувати відразу після перерви, коли спершу воротар Прикарпаття парирував на кутовий прицільний удар Мочевінського, а потім після подачі відразу тричі маріупольці намагалися забити з близької відстані. Якщо перші два удари Чернецького та Мамросенка влучили в захисників, то Дмитро Павлиш впритул розстріляв ворота правою ногою ‒ 2:2.

Треба відзначити, що прикарпатці до останніх секунд намагалися повернути втрачену перевагу. Один тільки Стадник разів три міг забивати в ворота Кравцова, з різних позицій пробивали Кузьмин і Писко, який відновився й повернувся в гру. Проте вдруге в сезоні ФСК Маріуполь відібрав у івано-франківців дорогоцінні очки, і з трьома очками зберігає шанси покинути останнє місце вже в найближчих матчах.

Man of the Match: Іван Сондей (Прикарпаття)
Важкий вибір, але назвемо Сондея. Саме його активність і стандарти дали ту перевагу господарям, яку можна (й треба) було втілювати в голи.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. 9 тур
«Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – ФСК «Маріуполь» (Маріуполь) – 2:2 (2:1)
Голи:
 Цюцюра (6), Демків (9) – Биковський (3), Павліш (49).

Прикарпаття: Піцан, Соловйов, Аксьонов, Француз, Матушевський (Писко, 46), Тітаєвський (Оринчак, 71), Демків, Сондей (Дитко, 90+1), Цюцюра (Барчук, 53), Рудюк (Кузьмин, 71), Стаднік.
Маріуполь: Кравцов, Харжевський (Пентелейчук, 46), Павліш, Мамросенко, Чушенко, Мельниченко (Прокопчук, 82), Чернецький, Булгаков, Мочевінський, Гора, Биковський (Михайленко, 63). 
Попередження: Француз (43) – Харжевський (8), Биковський (59), Павліш (80), Мамросенко (90+1).

23 жовтня 2022 року, 12:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +11 С.
Арбітр: А.Кошура (Чернівці). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук (Львів), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).

Прикарпаття та Маріуполь порадували голами

У стартовому недільному матчі дев’ятого туру Першої ліги зустрічалися “Прикарпаття” та “Маріуполь”. Підопічні Краснопьорова підходили до гри у гарному психологічному стані після нічиєї з “Карпатами”. Вже на третій хвилині гості відкрили рахунок. Гора прострілив, а Биковський забив у порожні ворота. У цьому епізоді помилився Іван Піцан, а центральний захисник не зумів підстрахувати свого голкіпера.

Проте, через декілька хвилин підопічні Рипана зрівняли рахунок. Француз зі штрафного віддав на Цюцюру, а капітан “Прикарпаття” розстріляв ворота Кравцова – 1:1. А на дев’ятій хвилині господарі вже повели у рахунку. Демків наважився на удар з-за меж штрафної і фортуна посміхнулася Станіславу – 2:1. Ось такий активний початок зустрічі подарували нам команди.

Після гольової феєрії у перші десять хвилин гра заспокоїлася. Численні порушення правил збивали темп гри. Здалося, що два швидкі пропущенні м’ячі надломили маріупольців. Кінцівку першого тайму іванофранківці провели дуже активно. Після ударів Цюцюри та Тітаєвського довелося вступати у гру Кравцову. Якби не голкіпер, то гості вже втратили всі шанси на позитивний результат.

На початку другого тайму з-за меж штрафної пробивав Мочевінський, але його удар парирував Піцан. У наступній атаці гості досягнули свого. Дмитро Павліш з близької відстані пробив у верхній кут – 2:2. Розмова з Краснопьоровим пішла на користь “Маріуполю”. Можна було сподіватися, що команди продовжать грати агресивно попереду, але ніхто не хотів ризикувати. На заключних хвилинах господарі все ж додали в активності, але вирвати перемогу не змогли. Супершанс мав Француз, але після подачі з кутового захисник пробив повз ворота. Гра завершилася внічию – 2:2, Маріуполь все ще без перемог.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *