«Нива» – «Прикарпаття» – 4:0. Огляд

Футбол

У першому колі Прикарпаття виграло в тернополян завдяки голу Сондея, що дало йому перевагу над Нивою в особистих зустрічах. Але саме тернополяни були успішнішими в останніх турах, тож перед 10-м туром посідали четверте місце з 1-очковою перевагою перед найближчими переслідувачами.

Нива до принципового матчу підійшла суттєво ослабленою – на флангах не могла використати захисника Хруставку та півзахисника Гаталу, а спортивний директор клубу Задорожний стежив за грою з трибун, тоді як на лаві залишався один помічник тренера Олег Діброва. Втім, і в гостей залишаються суттєві втрати, хоч і повертаються в гру такі важливі гравці, як Піцан і Писко. Поза грою вінгер Волошинович, чиї швидкість і техніка зазвичай допомагають прикарпатцям у матчах проти найсильніших суперників.

У дебюті матчу суперники показали гостроту: але якщо Різник зачепитися за м’яч на оперативному просторі не зумів, то Писко досить небезпечно здалеку пробивав по воротах Ниви. У відповідь тернопільський оборонець Зінь небезпечно підключався на штрафний, але удар головою з меж карного майданчика вийшов у нього неточним. Однак саме цей момент натякнув на те, що сталося трішки пізніше й дало Ниві бажану – навіть подвійну! – перевагу в рахунку.

Спочатку Сухоручко похвально поборовся за м’яч біля лівого кутового прапорця й заробив корнер, подачу Дорошенка намагався перервати, та лише підбив, прикарпатець Цюцюра на ближній стійці. А на дальній Максим Демчук лівою ногою буцнув м’яча в незахищену частину воріт – 1:0. Перший гол у сезоні від оборонця, який охоче підключається на стандарти. Та це ще було не все! Тепер уже Волохатий заробив корнер на тому ж лівому фланзі, Дорошенко цього разу вирішив розігратися з Козаком, той навісив, а Андрій Зінь забив головою в падінні – 2:0! Другий гол у поточній першості для іншого центрбека Ниви.

Цей нокдаун міг виявитися для прикарпатців нокаутом – невдовзі активний Дорошенко вже пробивав здалеку, і голкіпер Піцан (він вперше грав на виїзді з вересня місяця) не без труднощів парирував цей удар. А перед самою перервою Сухоручко не зумів скористатися хорошою передачею Сливи, знаходячись поруч із воротами. Забий ще й Данило – і перший тайм можна було б вважати ідеальним для тернополян. Не менш активно Нива почала й другий тайм: Різник настільки був близьким до успіху, пробиваючи здалеку, що м’яч аж просвистів над каркасом воріт.

Прикарпаття старалося відігратися, особливо небезпечними були кутові, після яких нерідко вступав у гру воротар Механів. Але після подачі одного з цих стандартів півзахисник гостей Демків необов’язково зачепив суперника ногою вже після того, як пройшов м’яч. Навіщо це було – неясно. Арбітр Михайлюк не залишив момент поза увагою й вилучив гравця івано-франківців.

У кількісній більшості вже Нива провела кілька гострих атак за участі нападників і Дорошенка, проте то влучності не вистачало господарям, то холоднокровності в останньому пасі. Але час і заміни грали за тернополян. І ось в одній із стрімких атак, яку з глибини починав все той же Дорошенко, Різник вдало підключив Бея, а «джокер» господарів з правої пробив повз воротаря – 3:0. Таких стрімких атак Нива провела не одну та не дві, тож третій гол не суперечив логіці подій. Більше того, Данило Сухоручко в боротьбі з Французом заробив і реалізував пенальті, з правої ноги розвівши м’яч і воротаря – 4:0.

Різник, Волохатий і Сухоручко в другому таймі могли забивати ще не один раз. Нива виграла битву за чемпіонський раунд, вперше від 1996 року перегравши Прикарпаття з розгромним рахунком (тоді команди ще грали в Вищій лізі).

Man of the Match: Арсентій Дорошенко (Нива)
Перші два голи – після розіграшу його кутових, у моменті з третім Дорошенко починав атаку пасом із глибини. Матч міг би бути ще кращим тільки в одному випадку – якби сам Арсентій забив з одного зі своїх ударів.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. 10 тур
«Нива» (Тернопіль) – «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 4:0 (2:0)
Голи: 
Демчук (26), Зінь (27), Бей (82), Сухоручко (85, пен.)
Вилучення: Демків (60, друге попередження).

Нива: Механів, Слива, Зінь, Демчук, Соколов (Тарасов, 88), Волохатий, Дедух, Козак (Бей, 46), Дорошенко, Різник, Сухоручко (Проців, 88).
Прикарпаття: Піцан, Француз, Писко, Демків, Аксьонов (Барчук, 46), Соловйов (Борисевич, 78), Тітаєвський, Сондей, Бучакчийський (Рудюк, 46), Цюцюра (Кузьмин, 78), Стаднік (Оринчак, 86).
Попередження: Зінь (19), Волохатий (54), Дедух (66), Бей (79) – Бучакчийський (32), Демків (51), Барчук (61), Соловйов (73), Писко (80).
Вилучення: Демків (60, друге попередження).

29 жовтня 2022 року. 12:00. Тернопіль, міський стадіон ім. Р.Шухевича. +14 С
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: В.Аврамчук (Київська обл.), С.Соботюк (Житомир).
4-й арбітр: О.Когут (Тернопіль). Спостерігач арбітражу: Ю.Скорейко (Чернівці).


“Нива” вдома не програє чотири гри поспіль

У Тернополі “Нива” приймала “Прикарпаття”. У нинішньому сезоні “Нива” під керівництвом Сергія Задорожного на своєму полі ще не програвала – дві перемоги та нічия. До того ж, тернополяни пропустили всього п’ять м’ячів (краще лише у “Полісся” – три).

Перший момент у матчі створили гості, але м’яч після удару Писка пролетів вище воріт. Команди намагалися грати на зустрічних курсах, але конструктиву попереду не вистачало. В середині першого тайма допоміг господарям стандарт. Арсентій Дорошенко з кутового подав на дальню стійку, а Максим Демчук забив у порожні порожні ворота – 1:0. У наступній атаці підопічні Задорожного забили ще раз, і знову з таки після стандарту. Богдан Козак після розіграшу кутового навісив, а Зінь у стрибку пробив головою – 2:0. Шокуючий розвиток подій для “Прикарпаття”. Оговтатися до перерви підопічні Рипана так і не змогли.

Після перерви гості заграли активніше, але до гольових моментів справа не доходила. Гостроту попереду підопічні Рипана створювали після стандартів, проте роботи у Механіва не було. На 60-й хвилині “Прикарпаття” залишилося у меншості. Другу жовту за фол проти Волохатого отримав Демків. Після цього всі питання про переможця матчу були зняті.

На 81-й хвилині рахунок став розгромним. Після швидкої атаки Різник відпасував на Бея, а Андрій пробив у кут – 3:0. Через декілька хвилин господарі заробили пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Сухоручко – 4:0. У підсумку, гра завершилася перемогою “Ниви”. Тернополіський колектив в домашніх матчах продовжує йти без втрат вже протягом чотирьох матчах.

UA-Футбол

1 thought on “«Нива» – «Прикарпаття» – 4:0. Огляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *