Юрій Процюк: “Взявши двох-трьох кваліфікованих гравців, враховуючи рівень чемпіонату, можна претендувати на медалі”

Баскетбол ТОП

Вже завтра, 11 листопада, в Івано-Франківську стартує новий бабл Жіночої ліги – змагання розпочнуться для одного з головних фаворитів сезону Франківськ-Прикарпаття.

Перед початком баблу пресс-служба ФБУ поспілкувалась з головним тренером команди Франківськ-Прикарпаття Юрієм Процюком, який не приховував максимальні цілі команди на сезон.

– Розкажіть, як проходив процес формування складу команди і як готувались до сезону?

– Команда не припиняла тренування завдяки керівнику залу. Плюс влітку ми провели 14 турнірів з баскетболу 3х3, щоб підтримувати форму і не забувати баскетбол.

З початку війни до нас в Івано-Франківськ приїхали Тая Удоденко та Ольга Алексейчик, які так і залишились жити у нас в місті і ми підписали їх на новий сезон. Кристина Філевич, Уляна Космач, Оксана Молова, Дарина Завертайло – постійно тренувались, приймали участь у турнірах 3х3, тому в мене не було проблеми в плані тренувального процесу.

Дмитро Неволін, який був тренером юнацької збірної України з баскетболу 3х3, і є моїм помічником в Франківську-Прикарпаття. Під його керівництвом в збірній грали Анна Шахватова, Анастасія Шепелюк, Ірина Бугайова, які вирішили продовжити кар’єру в нашому клубі.

Перейшла до нас Анжеліка Ляшко з Київ-Баскета, також у нас є молоді грачині 2009 року народження – вихованки місцевих ДЮСШ. Всього у нас 18 гравчинь – широкий ростер, яким ми будемо оперувати в залежності від суперниць і задач на матч.

– Враховуючи склад, не дивно, що команда ставить максимальні задачі…

– Франківськ-Прикарпаття ставить перед собою мету завоювати золоті нагороди чемпіонату України. Ми не будемо, як в минулому році у чоловіків Прометей, ставити ціль набрати 100 очок в грі і “вбивати” суперників. Ми будемо застосовувати широку ротацію, давати можливість більш молодим гравчиням проявити себе, щоб вони мали ігрову практику і розвивались. Для дорослих гравчинь ніхто при цьому не відміняє завдання максимально викладатись в кожній грі.

– Кого вважаєте своїми основними суперницями?

– Це будуть команди Одеси, Рівного, думаю після зими укріпиться Київ-Баскет, Вінницькі Блискавки мають маленьку ротацію, але вони можуть бути конкурентними. Взагалі, в нашому випадку кожна команда може вистрілити, якщо вдасться залучити якісні кадри. Взявши двох-трьох кваліфікованих гравців, враховуючи рівень чемпіонату, можна претендувати на медалі.

– Враховуючи, що не буде плейоф, а чемпіон визначатиметься за підсумком регулярного чемпіонату, то кожна гра важлива. Чи не так?

– Це, напевно, ключовий момент і я хочу подякувати Федерації, що пішли на це рішення. Тому що можна було в сезон грати дітьми, а на плейоф взяти  гравців і вирішити завдання. Це не про розвиток.

Тому те, що місця будуть розподілені після регулярного чемпіонату за рахунок того, як команди будуть комплектуватись і тренуватись протягом всього сезону – буде більш справедливо.

– Вже завтра команда стартує в сезоні. Що можете сказати про найближчих суперниць з Вінниці та Рівного?

– Зараз більше уваги приділяємо постановці гри своєї команди, зіграності. На останніх тренуваннях ми переглядаємо суперниць, з якими зіграємо, готуємось. Вже в п’ятницю у нас старт і в кожного гравця є певне хвилювання.

Ми готуємось і будемо максимально викладатись, але повторюсь, для мене максимальним завданням буде дати шанс молодим гравцям. Якщо старші будуть виконувати задачі, то буде шанс у молоді.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *