Жіночий футбольний клуб «Нафтохімік»: історія створення та цікаві факти

Інші

Датою заснування «Нафтохіміка» вважається 2004 рік. Щоправда, тоді команда називалася «Спартаком». Перейменували його лише через два роки.

Незважаючи на те, що він вважався спочатку івано-франківським, до його складу увійшли учасниці спортивних шкіл Києва, Костополя та Львова. Трохи згодом пошук талановитих футболісток представники клубу розпочали по всій території Прикарпаття. До речі, саме з первісною назвою молода команда увійшла до структури «Спартак» (Івано-Франківськ).

Дебют у жіночій лізі чемпіонату України для футбольного клубу відбувся 2004 року. Перший матч відіграли проти київського «Соцтеху». Тренером команди на той час був Л. Чернов. За підсумками сезону команда посіла досить високе 6-те місце в турнірній таблиці. У кубку України дівчата з Івано-Франківська дійшли навіть до півфіналу.

Цікавий факт: ФК «Спартак» 2004-2005 року брав участь і в українському турнірі з футзалу. Тут клуб одразу ж здобув золото. Водночас він жодного разу не поступився супернику, завершивши турнір із показниками 13 перемог та 1 нічия. Явним фаворитом того сезону стала К. Ботюк. Вона забила для своєї команди 47 голів.

2006 року головним спонсором жіночої футбольної команди стало підприємство «Карпатнафтохім». Після цього тренувальною базою клубу став Калуш. Команду було вирішено перейменувати на «Нафтохімік».

Уперше переможцем чемпіонату України команда стала 2007 року. Того сезону вона зазнала тільки 1 поразки. Це дало «Нафтохіміку» змогу представляти країну в кубку УЄФА. За рік у Польщі українські футболістки змогли посісти перше місце в групі «А8». Але пізніше в другому колі кваліфікаційних ігор вони стали 4-ми. Потім клуб було розформовано. Відновили його лише 2010 року.

Зробити ставки на ФК «Нафтохімік» чи інші футбольні команди сьогодні можна прямо з дому. Для цього достатньо вибрати надійного букмекера на Bookmaker-Expert.com. До речі, новачкам багато букмекерських контор пропонують хороші бонуси навіть за просту реєстрацію в них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *