Як галицьке “Динамо” стало переможцем Першості області

Футбол

Трохи футбольної ретроспективи.

Тривалий період футбольні команди з Галича не могли виграти першість Івано-Франківської (раніше Станіславської) області. Попередньо було взято лише два «срібла» в 1953 та 1966 роках. Проте цей час настав, коли в 1977 р. з ініціативи працівників Галицького районного відділення міліції – Олісневича Івана (начальника міліції), Вирсти Євгена (начальника з виховної роботи) та Бродовича Володимира (інспектора райвідділу) було створено команду «Динамо», яка у цьому ж році здобула чемпіонство в районі. У наступному році вона підсилилася гравцями місцевої «Сільгосптехніки» і взяла участь в першості області.

У групі «Б» було дві зони – перша (12 команд) та друга (14). Галицькі футболісти виступали у ІІ-ій зоні. На початку першого кола чемпіонату вони проводили непогані ігри, займаючи третю сходинку в турнірній таблиці, а всередині другого кола «динамівці» вже ділили першу сходинку з ямницьким «Цементником». По завершенні групового етапу команда з Галича впевнено зайняла другу сходинку і вийшла до «фіналу чотирьох».

Окрім «динамівців», у фінальну частину потрапили «Цементник» Ямниця, «Дослідник» П’ядики та «Старт» Гвіздець. Фінальна «пулька» проходила з 13 по 15 жовтня у м. Галич.

Потужно розпочав турнір ямницький «Цементник», який переміг «Дослідник» (7:1) та «Зорю» (4:1). Однак в останньому поєдинку не зумів виграти у галицької команди, програвши їй 2:0. За «Динамо», у матчі проти футболістів з Ямниці, забивали Грешко Мирослав та Вирста Петро з гольових передач капітана команди – Орловського Василя. «Динамівці», зігравши внічию з гвіздецькою «Зорею» – 0:0, і вигравши у «Дослідника» – 2:0, вперше в історії стали чемпіонами групи «Б» (тепер друга ліга). До речі, молодіжний склад «Динамо» теж став переможцем обласної першості.

Тренер команди – Бродович Володимир. Начальник команди – Вирста Євген. Президент команди – Олісневич Іван.

Фотографії використані з приватного архіву Василя Орловського.

Футбольний Галич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *