Петро ШОТУРМА: “З кожним днем ми стаємо сильнішими і йдемо до перемоги”

Пряма мова Футзал

Гравець народного футбольного клубу “Ураган” з Івано-Франківська Петро Шотурма виставив на аукціон футболку з Ліги чемпіонів, щоб допомогти Збройним силам України.

Спортсмен розповів Суспільному, що вторговані гроші планує віддати бригаді, в якій воює його друг.

Петро Шотурма зіграв у цій футболці чотири матчі Ліги чемпіонів. Стартова ціна лота — п’ять тисяч гривень.

Гравець франківського "Урагану" виставив на аукціон футболку з Ліги чемпіонів, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Це — дуже престижний турнір. Перший матч нам випало грати з чемпіоном Італії. На такому рівні у представників Італії давно вже не вигравали — цим ця футболка і цінна. Хоча в нас там травмувалися багато гравців, проте у підсумку ми здобули шосте місце у рейтингу європейських команд”, — розповідає Петро Шотурма.

Футболіст проводить аукціон на своїй Facebook-сторінці. Торги триватимуть до 19 січня.

Гравець франківського "Урагану" виставив на аукціон футболку з Ліги чемпіонів, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Фото: Facebook/Петя Шотурма

“Зараз непростий час, і аукціони — це, може, і невелика допомога. Але я думаю, що з часом вона переросте у більшу. З кожним днем ми стаємо сильнішими і йдемо до перемоги, і я думаю, що вона — вже близько. Разом ми це зробимо і переможемо окупантів”, — каже Петро Шотурма.

Велика війна застала спортсмена у Херсоні, адже останні чотири роки він грав за місцевий футбольний клуб “Продексім”. У березні 2022 року спортсмен повернувся до Івано-Франківська. Тоді ж почав проводити благодійні аукціони на підтримку ЗСУ у Facebook — продавав речі, в яких грав за збірну України як капітан.

Гравець франківського "Урагану" виставив на аукціон футболку з Ліги чемпіонів, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Гравець “Урагану” Петро Шотурма. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Я задонатив свою капітанську пов’язку, і вона зібрала 15 тис. грн. Потім я виставив на аукціон футболку капітана збірної України і теж 30 тис. заробив. Але це все, порівнюючи з тим, що зараз відбувається в Україні, — найменше, що я можу зробити”, — говорить футболіст.

Раніше пам’ятні речі “Урагану” продавали й на аукціонах, які проводили на Facebook-сторінці клубу. Як повідомив Суспільному віце-президент клубу Денис Рудницький, з березня до червня 2022 року вдалося вторгувати 48 600 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *