Андрій Кукурудз: “У нас багато вихованців виїхали за межі України, тому ми зіштовхнулись із проблемою комплектування команди”

Пряма мова Футбол

Перша половина сезону 2022/2023 для гравців ФА Прикарпаття U-16 позаду. А тим часом ми продовжуємо підсумовувати виступи “зелено-жовтих”. У минулому році вихованці Андрія Кукурудза провели 13 матчів, у яких здобули 5 перемог, стільки ж зазнали і поразок, ще у 3 поєдинках розписали з суперником мирові.

Яким запам’ятається футбольний 2022–ий нам розкаже наставник гравців ФА Прикарпаття U-16 Андрій Кукурудз. Інтерв’ю з тренером читайте далі.

1. Особливості тренувань в умовах війни. Як ви оціните емоційний стан ваших вихованців і чи вплинула ситуація в країні на заняття та їх результати?

Так, звичайно, війна внесла корективи. У нас багато вихованців виїхали за межі України, тому ми зіштовхнулись із проблемою комплектування команди. Перші місяці війни були емоційно важкі, проте у такий непростий час, вони все ж змогли знайти натхнення займатись улюбленою справою. Моя ціль – у цьому їм допомагати.

2. Навесні ваша команда мала можливість провести відкрите тренування, гостем якого став президент УАФ Андрій Павелко. Чи надихнула вихованців така зустріч?

Звичайно, цей захід додав юним футболістам мотивації, адже вони побачили, що керівництво УАФ підтримує та приділяє увагу дитячо-юнацькому футболу. Хотів би, щоб таких заходів було більше.

3. Ви відкрили сезон із участі у турнірі Відкритого чемпіонату ДЮФЛ. Як у першому офіційному матчі хлопці виглядали на полі?

Відкритий Чемпіонат Львівщини ми розпочали з поразки. З рахунком 1:4 поступились гравцям ФК “Покрова” (Львів). Це була перша офіційна гра нашої оновленої команди після затяжної перерви, тому відчувалось хвилювання та невпевненість у наших діях. Загалом суперники були досить хорошого рівня, у деяких матчах нам вдалось виконати заплановане та здобути позитивний результат.

4. Пізніше ви заявились ще у декількох турнірах – ДЮФЛІФО і Зимовому Кубку ДЮФЛУ. Чим вони запам’ятались?

Нам потрібен був змагальний процес, адже у нас була досить велика перерва без турнірів та матчів. Ці турніри дали нам змогу забезпечити інтенсивність ігор для прогресу нашої команди. Адже, саме в офіційних іграх юні вихованці найбільш вмотивовані та прагнуть проявити себе.

5. Як загалом оціните виступи вашої вікової категорії у цьому сезоні? Над чим варто попрацювати додатково?

Загалом задоволений змістом гри, ставленням вихованців до тренувального процесу та самовіддачею, проте незадоволений результатом. Вважаю, що нам потрібно працювати і вдосконалювати кожний аспект гри. Нам ще є куди рости.

6. Які плани та амбіції на другу половину сезону? Участь в яких турнірах/іграх планується?

На нас попереду чекає друге коло ДЮФЛІФО, тож нам потрібно багато працювати, щоб досягти бажаного результату. Цілі ми ставимо перед собою найвищі – як в плані результату, так і в розумінні та побудові наших взаємодій.

7. Попри тренерську діяльність ви ще продовжуєте кар’єру гравця. Як ви охарактеризуєте свою гру на полі?

Так, я ще є гравцем НК “Пробій” (Городенка). Характеризувати себе не буду, нехай це роблять вболівальники. Однак, на футбольному полі намагаюсь працювати на всі 100%, чого і вимагаю від своїх вихованців.

8. Чи допомагає вам тренерський досвід в іграх?

Думаю, що так. Адже потрапивши в ту чи іншу ситуацію на полі, аналізую свої дії з точки зору тренера та намагаюсь прийняти правильне рішення. Також досвід гравця допомагає мені на тренерському містку.

9. Відбір до вікової категорії U16 відбудеться уже 28 січня. Якими якостями повинен володіти гравець, аби пройти відбір до Академії Прикарпаття?

Наприкінці січня ми плануємо відбір, запрошуємо всіх охочих продемонструвати свої вміння. Я звертаю увагу на всі деталі під час відбору. Швидкість, техніка володіння м’ячем та розуміння гри – це те, що хотів би виділити. Наостанок хотів би подякувати нашим Збройним Силам України за можливість тренуватись та займатись улюбленою справою. Слава Україні!

ФА Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *