Михайло Хміль виступить на юніорському чемпіонаті світу

Біатлон Зимові

До складу увійшли 13 біатлоністів.

Збірна України з біатлону визначилася зі складом на головний старт серед юніорів – чемпіонат світу, який відбудеться у казахстанському Щучинську. Склад команди повідомили у збірній Україні в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Чемпіонат світу серед юніорів та молоді – останній великий старт сезону для біатлоністів цих вікових груп. Програма світової першості в Щучинську включатиме у себе гонки юніорів та юніорок, а також хлопців та дівчат.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор юніорського чемпіонату світу з біатлону. Дивіться трансляції юніорського ЧС з біатлону на сайті Суспільне Спорт.

На чемпіонат світу в Казахстані збірна України з біатлону відправилася у складі 13 біатлоністів (шість у юніорських, сім – у юнацьких командах). Серед представників складу – Віталій Мандзин та Олександра Меркушина, які у сезоні 2022/23 дебютували на рівні дорослих збірних на Кубку світу.

Склади збірних України на юніорському чемпіонаті світу з біатлону

  • Юніори: Віталій Мандзин, Владислав Чихарь, Степан Кінаш, Сергій Супрун
  • Хлопці: Богдан Борковський, Михайло Хміль, Єгор Макаренко
  • Юніорки: Дарина Чалик, Юлія Городна
  • Дівчата: Ксенія Приходько, Олександра Меркушина, Олена Городна, Марія Голоборода

Програма юніорського чемпіонату світу з біатлону складатиметься з 18 гонок: по чотири старти юніорів, юніорок, хлопців та дівчат, а також дві змішані естафети для спортсменів обох вікових груп.

Юніорський чемпіонат світу з біатлону відбудеться з 4 до 12 березня.

Юніорська збірна України з біатлону: що відомо

  • Попередній юніорський чемпіонат світу з біатлону, що відбувся у 2022 році, Україна пропустила через повномасштабне вторгнення Росії.
  • Востаннє нагороди на юніорському чемпіонаті світу українські біатлоністи здобували у 2019 році – дві золоті медалі Катерини Бех у спринті та переслідуванні юніорок.
  • Збірна України виграла дві медалі у сезоні 2022/23 юніорського Кубка IBU – “бронза” та “срібло” в жіночій та чоловічій естафеті відповідно на етапі в Хааньї.
  • У сезоні 2022/23 Олександра Меркушина здобула дві медалі на юнацькому рівні – “золото” (спринт) та “бронзу” (індивідуальна гонка) на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі.
  • Перед юніорським чемпіонатом світу відбувся Євро серед біатлоністів з цієї ж вікової групи. Його Україна закінчила з однією медаллю “бронза” у змішаній естафеті.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *