Франківці провели в останню путь Віталія Мерінова

Бокс ТОП

Тихою молитвою, гіркими сльозами та на колінах Івано-Франківська громада провела в останню путь загиблого воїна Віталія Мерінова.

31 березня 2023 року стало відомо, що від поранення, отриманого під час бою з російськими окупантами, боєць помер у госпіталі.

Віталій добровільно став на захист України у перший день повномасштабного російського вторгнення, 24 лютого 2022 року. 

Справжнім Героєм був Віталій Мерінов. Служив у Нацгвардії. Ще у 2014 році воїн захищав суверенітет та цілісність держави в зоні АТО/ООС. 

Під час одного з боїв у 2022 році захисник отримав вогнепальне осколкове поранення в ногу. Одужав та знову повернувся на фронт, де боронив Україну до останнього подиху.

Боєць загинув, захищаючи Україну, на Луганщині. Йому було 32 роки.

Дружина бійця Віта Мерінова ділиться, що Віталій — її перше та останнє кохання.  Та продовжує, що чоловік завжди обіцяв повернутись з фронту додому, до неї та доньки.

«Кожного разу перед виїздом на позицію казав: “Я пам’ятаю, заради кого маю бути обережним. Я мушу повернутися до своїх дівчат.

Він завжди обіцяв, що повернеться», — каже дружина полеглого Віталія Мерінова.

У понеділок, 3 квітня 2023 року, о 11:00 годині відбулась хода вшанування пам’яті Віталія Мерінова від Будинку смутку до храму Царя Христа, що на вулиці Незалежності, 181. 

Чин похорону розпочався о 12:00 годині. 

Щоб віддати шану, провести бійця в останню путь прийшли рідні, побратими, друзі, колеги, вихованці, керівництво громади та сотні небайдужих людей.

Люди проводжали полеглого військового, стоячи на колінах.

«Ми втратили чудового батька, прекрасного чоловіка, люблячого сина, справжнього лідера, тренера, патріота, воїна, друга, брата… Можна перераховувати всі позитивні риси — і усі будуть стосуватись Тебе.

Ти був локомотивом, який тягнув усіх за собою вперед, завжди простягав руку допомоги. Ти був справжнім», — згадують про полеглого героя близькі. 

Під залпи пострілів та гімн України бійця поховали на Алеї героїв у Чукалівці.

У Віталія Мерінова залишилася дружина та дворічна донька.


31 березня 2023 року на сайті Президента України зареєстрували електронну петицію про присвоєння Віталію Мерінову звання Героя України. Підписати петицію можна за посиланням.

Віталій брав активну участь у житті Івано-Франківська. 

Він був членом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. А також депутатом Івано-Франківської міської ради минулого скликання.

Чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, заслужений майстер спорту України, Чемпіон України та фіналіст Першості Європи з боксу, переможець Турніру з рукопашного бою на Кубок Президента України, чемпіон України з універсального бою Віталій Мерінов віддав життя за майбутнє країни.

Фіртка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *