На Прикарпатті відбувся всеукраїнський семінар з суб’єктами олімпійського руху

Інші

Сьогодні в м. Івано-Франківськ відбувся семінар з суб’єктами олімпійського руху, участь в якому взяли представники з усіх куточків України: президент НОК України Вадим Гутцайт, представники виконавчої дирекції НОК України, керівники та представники регіональних відділень організації та представники національних федерацій із різних видів спорту.

У своєму зверненні Вадим Гутцайт привітав переобраних та новообраних керівників обласних відділень організації з призначеннями й акцентував увагу на важливості співпраці осередків із керівниками місцевих органів влади задля популяризації та розвитку спорту в Україні.

«Зараз країна переживає складний час, але нас об’єднує спільна мета – показати світу, що Україна була, є і буде! Нам треба показувати світу, що ми також і спортивна олімпійська родина. Для того, щоб ми розвивались, нам потрібно разом працювати із місцевою владою, місцевим управлінням спорту, а також зі всіма тими, хто може нам допомагати розвивати олімпійських рух в Україні», – наголосив лідер олімпійського руху в Україні.

У рамках семінару присутні обговорили основні завдання в діяльності НОК України та регіональних відділень в умовах воєнного стану й післявоєнного відновлення країни та обмінялися досвідом реалізації освітньо-інформаційних проєктів, зокрема проведення #OlympicLab за участі олімпійців з інших дружніх країн.

Виконавчий директор НОК України Наталія Коваленко поінформувала учасників заходу про створення стратегії розвитку олімпійського руху в Україні на період 2023-2026 рр. та закликала долучатися до створення такого важливого документа. Директор департаменту олімпійського руху та спорту НОК України Іван Бондарчук розповів про підготовку та участь збірної команди України у ІІІ Європейських іграх у м. Кракові (Польща), XVII літньому ЄЮОФ у м. Марібор (Словенія) та ІІ Всесвітніх пляжних іграх на о.Балі (Індонезія). А голова Комісії «Осередки НОК України» Володимир Ковальов зосередився на організаційних аспектах роботи регіональних відділень.

Примітно, що учасники заходу написали на прапорі НОК України мотивуючі побажання для спортсменів, які вже через місяць візьмуть участь в Європейських іграх-2023. Разом ми сильніші! Віримо, що мрії та побажання людей, об’єднаних олімпійськими цінностями, додадуть сил і натхнення нашим спортсменам.

НОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *