Жіноча збірна України 3х3 відправилась на етап жіночої Світової серії в Азербайджан

Баскетбол

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 відправилась на етап Жіночої серії в азербайджанську Астару. Він пройде 20-21 травня.

Головний тренер збірної Юрій Процюк взяв на етап наступну четвірку гравчинь:
– Кристина Філевич;
– Вероніка Космач;
– Оксана Моллова;
– Міріам Уро-Ніле.

На груповому етапі наша команда зіграє з переможцем Жіночої серії 2021 року, першою сіяною Німеччиною, а також проти Єгипту – переможця Кубка Африки 2022 року.

Юрій Процюк:

“Дівчата готувались, я не можу дорікнути їм в бажанні – вони максимально викладались на тренуваннях, яких у нас було по 2-3 в день. Команда виросла тактично, у нас є напрацювання під різних суперників. На цьому етапі ми приділяли увагу тактичним моментам, функціонально дівчата десь будуть грати під навантаженням. Але лише ігри покажуть їх готовність на сьогодні.

Для участі на етапі в Астарі ми взяли дівчат, які цілеспрямовано готувались на змагання 3х3. Гравчині збірної 5х5 Кристина Філевич та Міріам Уро-Ніле не поїхали на збір в Іспанію, а залишились з нами, зосередившись на підготовці саме в баскетболі 3х3.  

Команда та тренерський штаб хоче подякувати ФБУ за можливість приймати участь у Світовій ліги. Федерація доклала багато зусиль, щоб ми грали з елітними командами, вирішила питання з ФІБА. Завдяки цьому ми маємо можливість повернутись до еліти жіночого баскетболу 3х3, грати в топовій лізі з кращими командами світу”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *