Петро Шотурма: “Наша збірна готова, і вже знає, як грати такі матчі”

Футзал

Капітан збірної України Петро Шотурма поділився своїми думками щодо підсумків жеребкування Елітного раунду Європейської кваліфікації ЧС-2024.

– Петре, що ти можеш сказати про підсумки жеребкування Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу?
– На мою думку те що Україна заслужила бути у посіві з першого кошика – це вже непоганий підсумок нашої роботи. Що сказати по суперникам? Дійсно, всі грають у хороший футзал, тому матчі будуть високого рівня/

– З Польщею наша збірна грала товариський матч перед завершенням Основного раунду, з Сербією востаннє перетинались на Євро-2022, та і бельгійська збірна, в принципі, знайома. Чи можна сказати, що склад суперників по групі не здивував?
– Склад суперників трішки здивував, адже останнім часом Хорватія завжди була з нами у групі. Думаю, що поляки та серби добре пам’ятають останні поразки від України, тому будуть максимально готуватись до ігор. Бельгія – індивідуально технічна збірна з хорошими виконавцями, яка особливо дома може надати багато проблем супернику.

– Хто, на твою думку, з усіх трьох суперників буде головним конкурентом нашої збірної за потрапляння на «мундіаль»?
– Не хочеться нікого виділяти. Але хотілось би щоб наша збірна стала головним конкурентом для всіх збірних!

– І поляки, і серби, і бельгійці дуже добре грають вдома. Особливо серби. У нас, на жаль, наразі домашні поєдинки проходитимуть на нейтральних майданчиках. За рахунок чого можна нівелювати таку нехай і невеличку, але перевагу суперників?
– Дійсно, домашній майданчик – це важливий факт, але можу сказати по останніх іграх: наша збірна готова, і вже знає, як грати такі матчі. Тим паче, були матчі, де на трибунах українські вболівальники переважали за підтримкою суперників.

Пресслужба Асоціації футзалу України   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *