Людмила Лузан – чемпіонка Європейських ігор!

Олімпійські види ТОП

Загалом це третя нагорода української веслувальниці.

Україна завоювала шосте “золото” на Європейських іграх-2023. Авторкою нагороди стала веслувальниця Людмила Лузан, яка тріумфувала у каное-одиночці на дистанції 500 метрів.

На Європейських іграх розпочався заключний день змагань. Україна у цей день кваліфікувалася до трьох фіналів, першим з яких мав стати саме виступ Лузан.

Для 26-річної веслувальниці фінал у каное-одиночці на 500 метрах мав стати вже третім на Європейських іграх. Два попередні Лузан закінчувала з нагородами: здобула “золото” на цій ж дистанції у каное-двійці з Валерією Теретою, після чого виборола “срібло” в одиночці на 200 м.

У третьому для себе фіналі Лузан була однією з головних претенденток на “золото”. Поборотися за медаль найвищого ґатунку українська веслувальниця мала з іспанкою Марією Корберою – чинною чемпіонкою Європи на цій дистанції, а також з угоркою Агнес Кісс.

За результатами заїзду усі три веслувальниці потрапили на подіум. А перемогу здобула саме Лузан, яка подолала дистанцію за 2:02.920 хвилин – на секунду швидше за іспанку.

Європейські ігри. Веслування на байдарках і каное (каное-одиночки, 500 метрів)

  1. Людмила Лузан (Україна) – 2:02.920
  2. Марія Корбера (Іспанія) +1.070
  3. Агнес Кісс (Угорщина) +1.656

Для Лузан це вже третя медаль на Європейських іграх – вона вийшла в одноосібні лідерки серед українських атлетів за кількістю нагород. По дві медалі у доробку мають байдарочники Олег Кухарик та Ігор Трунов.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *