Франківські футзалісти влаштували ще один розгром суперника

Футзал

Цього разу жодних аргументів не знайшлось у естонців.

Команда Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання завершувала груповий турнір чемпіонату Європи серед закладів вищої освіти поєдинком проти команди Естонської Академії безпеки. В принципі, з урахуванням того, що естонська команда була аутсайдером групи, то можна було передбачити, що матч для українців може бути «тренуванням з підвищеною відповідальністю». Однак, навряд чи підопічні Юрія Іванишина та Івана Данилишина виходили на гру з відчуттям майбутньої легкої прогулянки. У тренерського штабу івано-франківців такі номери не проходять. До того ж, у івано-франківських футзалістів була дуже вагома мотивація зіграти якомога краще: потрібно було наостанок подарувати перемогу Миколі Микитюку перед тим, як він мав залишити стан команди ІФФКФВ та відправитись у розташування свого нового клубу. До речі, варто зазначити, Микитюка у цій грі вже не було у складі ІФФКФВ, а команду з капітанською пов’язкою вивів Назар Швед.

Однак, це була не єдина у івано-франківців, оскільки тренерський штаб «червоно-чорних» вирішив зі стартових хвилин випустити номінальну третю четвірку, а місце у воротах довірити Хомяку. Також сталися зміни і в інших четвірках. Чи був це експеримент на один матч? Чи тренерський штаб української команди вже мав варіанти гри без Микитюка, тому і робив такі зміни у квартетах? До речі, треба зазначити, що цю гру також пропускав і Мар’ян Масевич, тому це теж могло стати однією з причин, чому в цій грі були трохи незвичні варіанти бойових «ланок».

Вже на старті гри Запорожан мав два моменти, але спочатку не відгукнувся на подачу Федика, а потім пробив у Цветкова з вигідної позиції. Однак, забити швидкий гол цій четвірці не вдалося. Натомість, коли вийшла видозмінена друга четвірка, то вона одразу взялася за справу, і вже невдовзі Дичук змусив капітулювати Цветкова. Разом з тим, українці після забитого голу посилили тиск на ворота естонців, і Цветкову довелося дуже багато попрацювати над тим, аби не пропустити вдруге. Однак, на 7-й хвилині це таки сталося: Запорожан після пасу Скіцка пробив під поперечину. Надалі івано-франківці продовжили володіти ініціативою, створюючи момент за моментом біля воріт Цветкова та змушуючи його працювати, мов білка у колесі. А в одному з епізодів ворота Цветкова після удару Дроздова врятувала хрестовина. Однак, вже у наступному епізоді Федик таки збільшив перевагу української команди до 3:0, після чого наставник команди Естонської Академії безпеки Тармо Рандвер узяв тайм-аут.

Втім, вже після тайм-ауту від естонської команди рахунок знову змінився на користь українців. Спочатку Запорожан скористався передачею Дроздова та оформив дубль. Потім своїм голом відзначився Скіцко-молодший. А ще за кілька миттєвостей свій другий гол у грі забив Дичук. Після того, як рахунок став 6:0, івано-франківці трохи пограли вп’ятьох завдяки підключенню Хомяка до атаки. В принципі, рахунок дозволяв робити це вже у першому таймі. Також варто відзначити, що тренерський штаб української команди продовжував експериментувати з четвірками, при цьому залишаючи поєднання гравців у стартовому квартеті. Тобто, зміни стосувалися лише другої четвірки. Втім, команда ІФФКФВ у будь-якому поєднанні четвірок продовжувала створювати моменти біля естонських воріт, поступово втілюючи кількість у якість. Яскраве підтвердження того – це хет-трики Дичука та Запорожана вже у першому таймі.     

Під кінець першого тайму вже естонці створили небезпечний момент біля воріт Хомяка, проте воротар івано-франківської команди впорався з ударом Аарма. І це був єдиний момент естонців у першій 20-хвилинці.

Картина гри у другому таймі фактично не змінилась. Команда ІФФКФВ продовжувала володіти ініціативою, а рахунок після першої половини гри був 8:0, було зрозуміло, що такий рахунок протримається недовго. Це підтвердив Скіцко, який оформив дубль. А вже за кілька секунд Дичук мало того, що зробив покер, так ще і зробив рахунок двозначним.

Мабуть, немає сенсу описувати те, що було далі, після того, як рахунок став 10:0. Враховуючи те, що грати залишалося ще приблизно шістнадцять хвилин «чистого» часу, було зрозуміло, що голи у воротах цветкова, як би того не хотілося естонцям, ще будуть. Питання було в іншому: чи зможе балтійська команда відповісти бодай би чимось? В принципі, у неї на 26-й хвилині була одна вилазка до воріт Хомяка, яку організував Аарма. Проте, вона нічим не завершилась. Натомість, Хомяк, підключившись п’ятим польовим гравцем, забив у ворота Цветкова. На той момент рахунок став вже 12:0.

Знову ж таки – вже було зрозуміло, хто буде переможцем матчу. І команда ІФФКФВ продовжувала грати першим номером. Але особисто автору цього матеріалу було цікаво подивитись на чергові експерименти у четвірках української команди, тим більше, що тренерський штаб івано-франківців почав робити зміни і в першому квартеті, чого перед цим не спостерігалося. Наприклад, у першому поєднанні гравців почав з’являтися Лейб’юк замість Скіцка. При цьому, «червоно-чорні» продовжували експериментувати з грою вп’ятьох. Але в одному з епізодів невдалий прийом м’яча від Хомяка призвів до голу в порожні ворота. Щоправда, Запорожан тут же відповів своїм голом, який для «дев’ятки» івано-франківців став четвертим у цій грі. Таким чином, Запорожан зрівнявся за кількістю забитих голів у цій грі з Дичуком. Забігаючи наперед, скажемо, що обидва гравці фактично поділили між собою звання найкращого бомбардира цього матчу.

Підсумовуючи цю гру, виділимо кілька моментів. По-перше – команда Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання здобула чотири перемоги з чотирьох можливих на груповому етапі чемпіонату Європи серед закладів вищої освіти. По-друге – три з чотирьох поєдинків івано-франківці зіграли дуже результативно, особливо це стосується протистояння з прямим конкурентом – командою Університету Реймс-Шампань. По-третє – тренерський штаб івано-франківської команди, вочевидь, вже має варіанти гри без Миколи Микитюка. І тепер буде цікаво подивитись на те, як ці напрацювання допомагатимуть команді ІФФКФВ у чвертьфіналі проти представників Кавказького Міжнародного Університету. Адже там вже не буде так легко, як у грі з естонцями, при всій повазі до балтійських футзалістів.   

ІФФКФВ (Україна) – Естонська Академія безпеки – 16:1
Голи:
 Дичук (3, 13, 16, 23), Запорожан (7, 12, 17, 33), Федик (11, 32), Скіцко (12, 23), Британ (24), Хомяк (27), Дроздов (28), Ткачук (29) – Педер (33)
ІФФКФВ: Хомяк – Федик, Скіцко, Дроздов, Запорожан – Швед, Британ, Ткачук, Дичук – Баланик, Лейб’юк
Естонська Академія безпеки: Цветков – Аарма, Орг, Ліівамае, Ківі – Мерілепп, Педер, Піірісілд, Фенько

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *