“Нива” Тернопіль – “Прикарпаття-ЗСУ”. Анонс та пряма трансляція

Футбол

У неділю, 6 серпня, матчем у Тернополі стартує другий тур чемпіонату Першої ліги. На міському стадіоні імені Романа Шухевича відбудеться західноукраїнське дербі: місцева “Нива” прийматиме івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ”. За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 14:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

За останній тиждень обидва суперники зіграли по два поєдинки. 27 липня тернополяни відкрили новий сезон гостьовою перемогою над “Буковиною” (1:0), а цієї середи у Хмельницькому лише у серії післяматчевих пенальті здолали “Поділля” (3:2) і вийшли до третього попереднього раунду Кубку України, де знову зіграють на виїзді з друголіговою “Скалою 1911”.

Натомість івано-франківці стартували з двох домашніх матчів: у 1-му турі чемпіонату розійшлися миром з “Поділлям” (1:1) та в Кубку мінімально перемогли львівські “Карпати” (2:1), а вже 15 серпня вдома поборяться за путівку до 1/16 фіналу турніру з “Епіцентром”. Відзначимо, що у цих двох матчах господарі не зуміли реалізувати два 11-метрові.

Недільна гра стане десятою в новітній історії протистоянь цих команд, і тут статистика на боці гостей: 6 перемог, 1 нічия, 2 поразки. У сезоні 2017/18 івано-франківці двічі були сильнішими на виїзді – у Кубку України (2:0) і в чемпіонаті Другої ліги (1:0), де згодом розійшлися миром 3:3. Після чого “Прикарпаття” перемогло вдома – 2:0. 

Вже у Першій лізі сезону 2020/21 суперники обмінялися мінімальними домашніми перемогами 2:1, зігравши на нейтральних полях у Калуші та Львові. У вересні 2021-го прикарпатці перемогли на виїзді 2:0, а минулого сезону на першому етапі чемпіонату у групі А географічні сусіди знову по-черзі виграли вдома – 1:0 в Івано-Франківську та 4:0 у Тернополі.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 2 тур
«Нива» (Тернопіль) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ)

6 серпня 2023 року. Тернопіль, міський стадіон ім. Р.Шухевича – 14:00
Арбітр: С.Труба (Черкаси). Асистенти арбітра: С.Наскалов (Мукачево), О.Гавеля (Кривий Ріг).
4-й арбітр: О.Мімнонов (Тернопільська обл.). Спостерігач арбітражу: С.Скрипак (Київська обл.).


Нива Т. – Прикарпаття. Команди стартували в чемпіонаті з різним настроєм. Нива завдяки голу Хруставки (першому в новому сезоні) в Чернівцях обіграла Буковину, Прикарпаття вдома в матчі з нереалізованим пенальті не змогла переграти хмельничан (нічия 1:1). Але якщо івано-франківці на Кубок України в основний час здолали львівські Карпати (2:1 вдома), то Нива у виснажливому матчі з післяматчевими пенальті виграло в Хмельницькому.

Безнічийна серія Ниви з Прикарпаттям триває у Першій лізі 5 ігор: дві перемоги та три поразки. Нива забиває голи в чемпіонатах впродовж 6-ти ігор – 7 голів. Прикарпаття в гостях не програє у Першій лізі 4 гри підряд: по дві перемоги та нічиї. Івано-франківці на полях суперників зберігають свої ворота «сухими» впродовж 314 хвилин, – пише офіційний сайт ПФЛ.

Василь Малик відсвяткував своє повернення до “Ниви” перемогою над “Буковиною”. Тернопільський колектив загалом контролював гру, не даючи суперникам шансів зрівняти рахунок. Варто відзначити агресивність футболістів “Ниви” на підступах до чужого штрафного. Виділявся у цьому матчі Ігор Гатала, адже за його участю були створені майде всі небезпечні моменти команди. Було помітно, що підопічні Малика у хорошому ігровому тонусі підійшли до сезону. 

Оновлене “Прикарпаття” розписало мирову з “Поділлям”. За грою підопічні Рипана поступалися своїм суперникам і лише майстерність Герича дозволила набрати залікові пункти. В очному протистоянні фаворитами є господарі, які є більш підготовлені до старту сезону, адже вони майже не змінювали свій склад. До того ж, у “Прикарпаття” зараз низка гравців в лазареті. Нагадаємо, що на тижні обидві команди пройшли далі в Кубку України, – анонсує UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 1:1. Василь Малик, що повернувся до “Ниви”, вже “перевиконав” завдання на кілька ігор уперед. Торік першу вікторію тернополяни здобули аж у п’ятому турі (2:0 над “Маріуполем”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *