“Прикарпаття-ЗСУ” – “Карпати”. Анонс та пряма трансляція

Футбол

У п’ятницю, 11 серпня, стартує третій тур чемпіонату Першої ліги. На стадіоні “Рух” відбудеться чергове західноукраїнське дербі: івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ” прийматиме львівські “Карпати”. За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 16:00 на YouTube-каналі ПФЛ. Також цей поєдинок можна буде переглянути на великому екрані у Палаці Потоцьких (вул. Шпитальна, 3).

Лише минулого тижня ці ж суперники вже грали між собою у Vbet Кубку України, і тоді господарі перемогли резервний склад львів’ян – 2:1. Цього разу буде зовсім інша гра, тим паче, що “зелено-білі” у чемпіонаті стартували з двох домашніх перемог, мінімально перегравши “Хуст” (1:0) та “Буковину” (2:1). А от “Прикарпаття” на старті Першої ліги набрало лише одне турнірне очко: домашня нічия з “Поділлям” (1:1) та виїзна поразка від тернопільської “Ниви” (0:1).

З кадрових новин: Василь Француз почав тренуватися у загальній групі, а капітан івано-франківців Василь Цюцюра вже займається за індивідуальною програмою. Львів’янам точно не допоможе Єгор Демченко, який через травму також пропустив старт сезону. На тижні обидві команди повідомили про підписання нових гравців: 26-річний півзахисник Сергій Романов готується дебютувати за “Прикарпаття”, а 24-річний Максим Чех покликаний посилити центр півзахисту “Карпат”.

Варто відзначити, що у новітній історії “Прикарпаття” зіграє з “Карпатами” свій четвертий офіційний матч. Адже нинішній футбольний клуб зі Львова заснували 14 жовтня 2020 року з метою продовження традицій команди “Карпати” (Львів), яка була розформована у 2021-му. За два роки “зелено-білі” подолали шлях від аматорів до Першої ліги ПФЛ. 

Минулого сезону на першому етапі чемпіонату у Групі “А” карпатівці двічі були сильнішими: у Львові здобули мінімальну вольову перемогу 2:1, а в Івано-Франківську забили два “сухі” голи – 0:2. Кількв днів тому, 2 серпня, на стадіоні “Рух” вже прикарпатці завдяки дублю Юрія Радульського перемогли “зелено-білих” у другому попередньому раунді Кубку Украіїни.

А от офіційний сайт ПФЛ подає статистику очних зустрічей команд з Івано-Франківська та Львова за часи незалежності України, плюсуючи до загальних цифр виступи старого “Прикарпаття” (1981-2003), “Спартака” (2003-2007) і оновленого у 2016-му році МФК “Прикарпаття”. Загалом з 1994-го року географічні сусіди і принципові суперники зіграли 20 матчів: 9 перемог львів’ян, 5 нічиїх, 6 разів вигравали прикарпатці (різниця м’ячів 24-16).

Запрошуємо вболівальників подивитися трансляцію принципового західноукраїнського дербі на великому екрані і підтримати МФК “Прикарпаття”! Традиційна фан-зона діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 3 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів)

11 серпня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 16:00
Арбітр: Є.Цибулько (Черкаська обл.). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Житомир), М.Близнюк (Харків).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).


Прикарпаття – Карпати. Колектив із Івано-Франківська на старті сезону має суттєві проблеми з травмованими. Ничія і поразка не можуть радувати вболівальників, але гра у минулому турі продемонстувала, що не все так погано, і світло в кінці тунелю все ж є. Підопічні Рипана поки що створюють небагато, але у захисті намагають грати надійно. “Карпати” мали ігрову перевагу над “Буковиною”, але помилки у простих ситуаціях не дозволили впевнено перемогти. До того ж, знову далася взнаки проблема з реалізацією. Поки що підопічні Маркевича “чемпіонського” футболу не демонструють. Вистачає проблем з побудовою атак, а також з стримуванням суперників. Можна пригадати, що суперники нещодавно зустрічалися в Кубку і тоді перемогло “Прикарпаття”, але не беремо ту гру до уваги, адже основні гравці не брали участь в матчі. На класі львів’яни все ж мають набирати три очки, – анонсує UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 0:1. Невдалий старт “Прикарпаття” (одне очко в двох іграх) змусив тренерський штаб шукати посилення на стороні. Напередодні зустрічі з “Карпатами” франківці підписали колишнього півзахисника “Металіста 1925” і “Гірника-Спорт” Сергія Романова. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *