Андрій Романюк: “Моя основна ціль – це професійна кар’єра в ММА”

Бойові мистецтва Пряма мова ТОП

Підходять до завершення збори національної збірної України з панкратіону, які розпочались 1 серпня на Олімпійській базі в Конча-Заспі. 

Свої враження від збору розповів призер чемпіонату світу з панкратіону, чемпіон України з кікбоксингу, іванофранківець Андрій Романюк.

– Андрію, ти вже вкотре на зборах збірної. Чи відрізняється цей збір від попередніх?

– Так. Тут зібрались найкращі – ті, хто їде на Всесвітні Ігри з панкратіону в Ер-Ріяд і спаринг-партнери до них, це по-перше. По-друге, велика увага приділяється боротьбі, так як зараз частина збірної відправляється на чемпіонат світу з грепплінгу в Польщу. Ми працюємо під пильним наглядом кращих тренерів федерації. Хто добре себе проявить буде відібраний спаринг-партнером на другий етап підготовки. 

– Чи їдеш ти на Всесвітні Ігри?

-Ні, на жаль я не здобув ліцензію, яка розігрувалась в Узбекистані. Нашу збірну в Ер-Ріяді представлятиме сильний спортсмен з Чернівців Роман Кізюк. 

-Щодо зборів: як тобі умови на Олімпійській базі?

-Прекрасні. Великі, просторі, оснащені зали боротьби, дзюдо та боксу. Ми дуже добре харчуємося. Також є час для сауни та відпочинку. Мені тут дуже подобається. 

– На якому турнірі ми можемо найшвидше тебе побачити?

– Зараз моя підготовка присвячена чемпіонату України з панкратіону, який відбудеться в Чернівцях. Також розглядаю можливість виступити на комерційному турнірі у вересні. 

– Ти чемпіон України з кікбоксингу, ти виходець з ударного виду спорту. Як тобі дається боротьба?

– Я люблю боротьбу. Я знаю, що мені потрібно її підтягнути, тому прийшлось полюбити (сміється)

Я багато уваги приділяю уваги боротьбі в стійці, а точніше захисту. Я люблю вести бій в стійці, моє завдання провести захист від переводу в партер і нокаутувати суперника. 

– Чи виступатимеш цього року на чемпіонаті України з грепплінгу?

– Ні, моя основна ціль – це професійна кар’єра в ММА, а там однією боротьбою не обійтись. В аматорському спорті – це відібратись в збірну і поїхати знову на чемпіонат світу, але вже за золотом. 

 ⁃ Часто у соцмережах тебе називають «Прикарпатський богатир». Звідки пішло таке прізвисько?

 ⁃ Так, це є мій нікнейм для виступів на професійних турнірах з ММА. Його придумав і переклав на англійську мій промоутер Ігор Грицьків. Англійською це звучить, як «Carpathian Hero». Мені подобається і головне, що це подобається моїм прихильникам. 

 ⁃ Клас, а коли чекати від тебе новин про перехід в професійний спорт?

– Цим питанням займається якраз Ігор Грицьків, він мій промоутер, мій друг і наставник. Ми багато про це спілкуємося, вибираємо найкращі для нас варіанти, відповідний час і організацію, в якій хотілося б зробити дебют. Ви будете перші, з ким я поділюсь цією новиною. Я б дуже хотів, щоб це відбулося в Івано-Франківську. 

 ⁃ Дякуємо Андрій за змістовну бесіду і чіткі відповіді. Спостерігатимемо і вболіватимемо за твоєю кар‘єрою. 

 ⁃ Дякую, мені теж приємно і я думаю, що це інтерв‘ю змотивує молодь до спорту і здорового способу життя.

Галка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *