“Прикарпаття-ЗСУ” – “Нива” Тернопіль. Анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У п’ятницю, 6 жовтня, на стадіоні “Рух” відбудеться поєдинок 11-го туру Першої ліги. На івано-франківську команду чекатиме чергове західноукраїнське дербі: місцеве “Прикарпаття-ЗСУ” прийматиме тернопільську “Ниву”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 14:15 на YouTube-каналі ПФЛ.

У гості до дев’ятої команди групи “А” завітає сьома, і різниця між ними – всього три очки, причому господарі зіграли на одну гру менше. Перенесений матч 7-го туру з “Металістом” “Прикарпаття” проведе в Ужгороді 11 жовтня. Безпрограшна серія івано-франківців триває вже п’ять поєдинків. Але після домашнього розгрому “Хуста” (7:0) далі у вересні були зафіксовані чотири поспіль нічиї – домашні 2:2 з бузівською “Нивою” та “Епіцентром” і гостьові 1:1 з “Агробізнесом” і “Поділлям”.

“Нива” восени ще не перемагала, у п’яти вересневих матчах здобувши лише два очки. Після домашньої нічиєї з “Агробізнесом” (0:0) послідували дві виїзні поразки з “Поділлям” (0:2) і “Хустом” (0:2), після чого тернополяни попрощались із головним тренером – Василем Маликом. Дві наступні домашні гри “Нива” провела під керівництвом Олександра Стахіва, в яких зуміла відібрати очки у “Карпат” (1:1) і поступилась “Буковині” (0:1), а кілька днів тому команду залишили ще й два гравці – Проців і Слива.

У новітній історії протистоянь географічні сусіди зустрічалися вже 10 разів, і тут статистика на боці господарів: 6 перемог, 1 нічия, 3 поразки. У сезоні 2017/18 івано-франківці двічі були сильнішими на виїзді – у Кубку України (2:0) і в чемпіонаті Другої ліги (1:0), де згодом розійшлися миром 3:3. Після чого “Прикарпаття” перемогло вдома – 2:0. 

Вже у Першій лізі сезону 2020/21 суперники обмінялися мінімальними домашніми перемогами 2:1, зігравши на нейтральних полях у Калуші та Львові. У вересні 2021-го прикарпатці перемогли на виїзді 2:0, а торік на першому етапі чемпіонату команди знову по-черзі виграли вдома – 1:0 в Івано-Франківську та 4:0 у Тернополі. У 2-му турі цього сезону “Нива” здобула мінімальну домашню перемогу наприкінці гри – 1:0. Цікаво, як буде цього разу на стадіоні “Рух”.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 11 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Тернопіль)

6 жовтня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 14:15
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: З.Курбанов (Херсон), Д.Каморніков (Донецька обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).


Прикарпаття – Нива Т. Прикарпатці грають внічию вже в чотирьох підряд матчах і до повторення клубного «мирового» серіалу ще одна гра. У минулому турі Прикарпаття в гостях порівну поділило очки з Поділлям і перебуває на 9-му місці. Нива, не зважаючи на зміну тренера, у попередніх двох матчах не перемагала, а в минулому турі поступилася вдома Буковині. Тернополяни – на 7-му місці і в разі перемоги можуть потрапити до першої п’ятірки команд групи, – зазначає офіційний сайт ПФЛ.

Тернопільський колектив вперше у сезоні втратив очки у домашніх матчах – поразка від “Буковини”. Відзначимо, що “Нива” у чемпіонаті не перемагає з третього вересня. П’ять турів поспіль без перемог не можуть не позначитися на психологічному стані команди. Підопічні Стахіва грають непогано, але не вистачає конструктиву у заключній третині поля. Після минулого туру клуб залишили відразу двоє гравців: Максим Проців та Роман Слива. Проців був одним із лідерів команди і його по ходу сезону складно буде замінити.

“Прикарпаття” наприкінці зустрічі втратило перемогу над “Поділлям” – 1:1. То був дійсно матч на три результати. Прикарпатці грають внічию вже в чотирьох підряд іграх. Очне протистояння – хороша можливість для цих команд перервати серію і нарешті виграти, – анонсує UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 2:1. Франківці грають доволі непогано, проте не таланить їм. Потрапили в справжній нічийний цунамі, що триває чотири матчі поспіль. Через це піднятися з низів ніяк не вдається. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *