Збірна України з гандболу здобула першу перемогу в кваліфікації на жіноче Євро-2024

Гандбол

Як минув матч за участі українок.

Жіноча збірна України з гандболу здобула дебютну перемогу в кваліфікації на Євро-2024. У другому матчі турніру українські гравчині обіграли Словаччину.

Україна стартувала у відборі на прийдешній чемпіонат Європи з гандболу поразкою проти Німеччини. У четвер, 12 жовтня, підопічні Віталія Андронова поступилися з рахунком 24:31.

До другого матчу єврокваліфікації збірна України підійшла у статусі четвертої команди квартету, однак Словаччина та Ізраїль не зіграли у першому турі через напад ХАМАС. Відтак, словацькі гандболістки, які дотепер двічі долали кваліфікацію Євро, стартували у відборі саме проти українок. Номінально домашній матч України відбувся в польському місті Мелець.

Як минув матч Україна – Словаччина

  • Перший м’яч у зустрічі закинули словацькі гандболістки, однак українки зрівняли рахунок і до завершення тайму лише збільшували свою перевагу. На перерву команди пішли за рахунку 14:9 на користь України.
  • Другий тайм команди провели у рівній боротьбі, яка завершилася нічиєю 11:11. Фінальний рахунок матчу зафіксував перемогу України – 25:20.
  • Найрезультативнішою гравчинею матчу у складі України стала Діана Дмитришин – п’ять голів.

Гандбол (жінки). Кваліфікація Євро-2024

Україна – Словаччина 25:20 (14:9)

Воротарі: Салтанюк, Балог, Гладун.

Польові гравчині: Дмитришин (5), Маркевич, Андрійчук (4), Прокоп’як, Кот (2), Поляк, Мелекесцева (2), Науменко (5), Смбатян (3), Левченко (3), Коновалова, Шукаль, Компанієць (1).

Головний тренер – Віталій Андронов
Тренери – Оксана Площинська, Ольга Передній
Лікар – Ростислав Козакевич

У турнірній таблиці Україна виходить на проміжне друге місце. Матч Ізраїлю з Німеччиною у другому турі також перенесли через події в країні.

Турнірна таблиця групи 2

  1. Німеччина — 2 очки (1 матч), 31:24 різниця голів
  2. Україна — 2 (2), 49:51
  3. Ізраїль — 0 (0), 0:0
  4. Словаччина — 0 (1), 20:25

Наступний матч у відборі на Євро-2024 Україна проведе у лютому 2024 року. Тоді у “синьо-жовтих” запланована зустріч проти Ізраїлю. Натомість у 2023-му українські гандболісти зіграють на чемпіонаті світу, де у групі зустрінуться з Бразилією (29 листопада), Іспанією (1 грудня) та Казахстаном (3 грудня).

Кваліфікація на Євро з гандболу: що відомо

  • Наступне жіноче Євро з гандболу вперше відбудеться за участі 24 збірних. Останній формат передбачав змагання 16 команд.
  • До фінальної частини Євро-2024 напряму вийдуть топ-2 кожної групи, а також чотири найкращі команди з тих, що посядуть треті місця.
  • Україна востаннє кваліфікувалася до фінальної частини Євро у 2014 році, де програла усі три матчі групового етапу, а востаннє вигравала матч групового етапу ще у 2010-му.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *