Блогер tribuna.com: “Кабацюра буде одним з головних постачальників хайлайтів у новому сезоні”

Баскетбол ТОП

Новачок “ведмедів” потрапив в символічну сімку гравців за якими потрібно слідкувати найбільше у новому сезоні Суперліги.

Ілля Кабацюра

Команда: «Прикарпаття-Говерла-КФВ»

Позиція: важкий форвард

“Неочевидний вибір для тих, хто не бачив жодного матчу івано-франківської команди на старті цього чемпіонату чи «Біпи» у чемпіонаті попередньому, однак повірте – Ілля буде одним з головних постачальників хайлайтів у новому сезоні Суперліги (а може навіть і одноосібно головним, якщо залученість Вадима Заплотинського у гру «Київ-Баскета» не повернеться до минулорічних значень). Потужні данки, ефектні блоки і загалом усе, що ми звикли розуміти під проявами атлетизму на баскетбольному майданчику – це все сюди.

Кар’єрний шлях Кабацюри загалом неортодоксальний – він не є вихованцем школи якогось із українських топ-клубів, у професійний спорт прийшов фактично з вуличних майданчиків, де яскраво проявляв себе у баскетболі 3х3, а у Суперлігу пробився лише рік тому завдяки серії непоганих виступів у «вишці» за команди другого ешелону. Але виявився на диво добре готовим до переходу на новий рівень: у бронзовому складі «Біпи» він був важливим рольовим виконавцем і суттєво допоміг одеситам здивувати весь український баскетбол.

У «Говерлі» суто в баскетбольному сенсі його роль буде значно важливішою, ніж вона була в Одесі – у Євгена Мурзіна дуже молода команда, лише троє гравців з заявки якої народилися раніше 2001 року, 27-річний Кабацюра у ній взагалі найстарший за віком, і разом з Сергієм Старцевим та Іллею Чугуновим форвард має вести партнерів за собою у якості одного з лідерів. Але повторимось, головна причина, чому за Іллею варто слідкувати – це видовищні моменти, які вам захочеться передивитись далеко не один раз”

Трибуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *