Андрій Хома – у символічних збірних 13-го туру першого етапу

Футбол

За підсумками 13-го туру чемпіонату,  в якому “Прикарпаття-ЗСУ” вдома перемогло чернівецьку “Буковину” (2:1), 22-річний нападник івано-франківської команди Андрій Хома був відзначений спортивними сайтами, які висвітлюють змагання Першої ліги. Автор другого поспіль дублю увійшов до символічних збірних за версією сайтів Sport Arena і Footboom.

Відзначимо, що це вже третє подібне визнання для найкращого бомбардира Першої ліги, якого вже обирали до одинадцятки кращих після 5-го і 12-го турів. Окрім цього, перший гол зі штрафного Sport Arena визначила як гол туру, а ще двоє футболістів “Прикарпаття” Володимир Рудюк і Василь Цюцюра стали найкращими гравцями за амплуа у групі “А”.

І знову він, 9-й номер франківців, взяв на себе відповідальність за результат. Оформив другий поспіль дубль. А яким шикарним вийшов його перший гол у ворота “Буковини” – наче з гармати, в той самий кут, де знаходився воротар, – пише Footboom.


Гол туру – Андрій Хома (Прикарпаття → Буковина)
Смачний дальній удар запоріжця Крапивного з гри та прикарпатця Хоми зі штрафного, декілька тонко розіграних комбінацій із пасами п’яткою та блискучими розрізними передачами – ось що ми розглядали. Гарні багатоходівки – це регулярний делікатес у меню Першої ліги. Дальнобій від Металурга примножився помилкою воротаря. А от штрафний Прикарпаття по незвичній траєкторії – це ми котируємо. Цитуємо звіт: «Вже в дебюті Глагола на стегно прийняв Соловйова, рефері призначив штрафний на лівому фланзі, і от звідти, метрів із 25-ти, Андрій пробив точно по воротах. Хома направив м’яча по якійсь хитрій середній висоті, так що для воротаря Пономаренка це стало сюрпризом».

Нападник – Андрій Хома (Прикарпаття)
В останніх трьох матчах Хома набив п’ять голів. Молодий нападник Прикарпаття очолив таблицю найвлучніших бомбардирів поточного чемпіонату. Проте цим не висловити, як багато зробив він для своєї команди в матчі з буковинцями. Вже на початку матчу сильним ударом зі штрафного Андрій відкрив рахунок, позбавивши чернівчан первісного плану на гру. Далі відразу кілька разів Хома втікав з-під нагляду суперників, зокрема, й у моменті, коли гості виконували штрафний, а Цюцюра запустив м’яча в напрямку Андрія. Той протиснув суперників і забив ще один м’яч – фактично переможний, – зазначає Sport Arena.

Також відзначаємо потрапляння в символічну команду туру (Sport Arena) прикарпатського футболіста Дмитра Шостака. Гол + асист Дмитра допоміг “Агробізнесу” здолати “Хуст”.

Нападник – Дмитро Шостак (Агробізнес)

Коли Чижевський у стислий період збирав зовсім новий склад для Агробізнеса, проблема нападника була найбільш гострою. Фактично від початку чемпіонату до останніх турів місце форварда закривав півзахисник Кузьмин (до його честі, робив це сумлінно та досить вдало). Проте прихід молодого карпатівського вихованця Шостака значно посилив атакувальний потенціал волочищан. У матчі з ФК Хуст він забив сам і асистував під гол Галенкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *