Сергій Старцев: “В Івано-Франківську подобається абсолютно все!”

Баскетбол Пряма мова ТОП

За пiдсумками четвертого iгрового тижня його MVP було визнано лідера Прикарпаття-Говерли Сергія Старцева, який допомiг своїй команді здобути дві перемоги в Рівному та піднятися на п’яте місце в турнірній таблицi.

Досвiдчений захисник команди з Івано-Франківська в переможних матчах набирав 20.0 очка, робив 4.5 передачі та 4.5 підбирання, реалізуючи 40% триочкових кидків. Про те, як його команда пройшла дистанцію першого кола та її найближчі плани, Сергій розповів в інтерв’ю прес-службі ФБУ.

– Сергію, Прикарпаття-Говерла повністю завершило програму першого кола чемпіонату країни. Як би ви оцінили цей ігровий відрізок з точки зору турнірного становища команди та рівня гри, який вона продемонструвала?

– Вважаю, що загалом ми успішно виступили у першому колі. Виграли шість матчів і було ще кілька поєдинків, в яких можна було б розраховувати на перемогу. Маю на увазі протистояння із Запоріжжям, і, мабуть, стартовий поєдинок чемпіонату з Київ-Баскетом. Не збираємося зменшувати оберти надалі і продовжуємо працювати.

– За якістю гри своєї команди які саме матчі могли б виділити?

– Швидше за все, дві останні гри у рівненському баблі. На матч з Політехнікою-Галичиною вийшли з великим бажанням перемогти і весь поєдинок зуміли провести з гарною емоційною енергією. Потім був дуже непростий поєдинок з Рівне-ОШВСМ, у якому наш тренерський штаб зумів підібрати ключі до суперника, знайшов можливості реалізувати наші задуми.

– Наскільки в останньому матчі на вас із партнерами психологічно впливав той факт, що суперник протягом усієї першої половини гри чудово атакував з-за дуги?

– Ми були готові до цього з перших секунд протистояння. Рівне багато кидає з периметра, показуючи при цьому відмінний відсоток реалізації. Нашим головним завданням було слідувати до кінця тренерському плану на гру та стояти на своїх принципах у захисті. Абсолютно все здалеку рівненці не могли забити, тим більше в першій половині гри в окремих епізодах їм вдавалося це робити за нашого гарного захисту. Нам потрібно було терпіти, чекати і вірити в себе. Зрештою все це вдалося.

– Після стартового матчу з Київ-Баскетом ви говорили, що команда слабо зіграла у захисті. Чи вдалося цей компонент суттєво посилити у наступних матчах?

– У нас зараз зібралася така команда, яка може досягати перемог насамперед завдяки надійному захисту. Якщо ми дозволяємо супернику набирати близько 70 очок, у нас з’являються хороші шанси на перемогу. Якраз після того матчу з Київ-Баскетом у нас було лише два провальні матчі у плані захисту – з Будівельником та Дніпром, коли ми дуже багато пропустили. У решті поєдинкiв зіграли на хорошому рівні, завдяки чому здебiльшого і перемагали.

– Ви зіграли вже з усіма суперниками у чемпіонаті. Чи згодні з думкою, що якщо не брати до уваги Дніпро та Кривбас, які знаходяться на різних полюсах таблиці, то всі інші команди – більш-менш одного рівня?

– Погоджуся з деякими застереженнями. Безумовно, Дніпро показав найкращий баскетбол і за якістю, і за результатом. Зараз по грі дніпряни виглядають на голову сильніше за інших. Однак я вважаю, що найближчим часом додадуть Черкаські Мавпи та Будівельник. Ці клуби здатні скласти конкуренцію Дніпру. Зрозуміло, що цього ж прагнуть й інші.

Щодо Кривбасу, то в останніх іграх команда виглядала набагато краще, ніж на старті турніру. Думаю, що вони також додадуть і не виглядатимуть хлопчиками для биття.

– У міжсезоння ви могли опинитися у рідному Кривому Розі?

– Ні, я підписав контракт із Говерлою до того, як стало відомо, що Кривбас повертається до Суперліги.

– Але в майбутньому не виключаєте можливість повернення до рідного міста?

– Звичайно ж ні. Кривбас – мій рідний клуб. Досі там працює багато людей, яких знаю особисто і з якими маю добрі стосунки. Тож усе може бути.

– Говерлу та Івано-Франківськ можна вже назвати другою домiвкою? Все ж таки ви не перший сезон виступаєте у цьому клубі.

– Якщо бути точним, то я третій сезон проводжу в Івано-Франківську. У клубі працюють приємні люди, якi є професіоналами своєї справи. Вся організація баскетбольного процесу перебуває на хорошому рівні. Івано-Франківськ – чудове місто, дуже затишне і приємне для життя. Поруч знаходяться гори, тож і природа чудова. В Івано-Франківську мені подобається абсолютно все.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *