Володимир Шаран: “Я не знаю, хто придумує такі плітки. Про “Лівий Берег” можу сказати, що точно ні”

Пряма мова Футбол

Колишній головний тренер Минаю Володимир Шаран ексклюзивно для «УФ» прокоментував інформацію про інтерес до своєї персони з боку Зорі та Лівого Берега.

На тижні з’явилась інформація, що Володимиром Шараном цікавляться Зоря та Лівий Берег, який виступає в Першій лізі.

Сайт «Український футбол» поговорив з 52-річним спеціалістом, щоб підтвердити або розвіяти чутки. Також ми зачепили тему кадрової революції в Минаї. 

– Володимире Богдановичу, пишуть, що вас Зоря розглядає кандидатом на посаду головного тренера. Це правда?

– Якщо розглядають, то це здорово. Я також чув, що мене розглядають, як одну з кандидатур, але поки що із Зорі ніхто зі мною не контактував. Конкретики ніякої немає. Але було б непогано попрацювати в такій команді.

– Ще вас «сватають» у Лівий Берег.

– Це вже рік пишуть. Я не знаю, хто придумує такі плітки. За Лівий Берег можу сказати, що точно ні, тому що там головний тренер Віталій Первак, з яким ми довгий час працювали разом. У нього все виходить, команда йде на третьому місці і я йому бажаю тільки успіхів. Нехай людина працює.

У мене дуже хороші відносини з Перваком, президентом Лівого Берега Миколою Лавренком і віце-президентом Матаковим, але це не означає, що в нас були якісь розмови. Я кажу це відверто. 

– Можливо вам надходили пропозиції з інших команд, про які ми не знаємо?

– Поки що ні. Я думаю, ви краще знаєте, ніж я, хто мною цікавиться. Циганик точно знає все, але з Ігорем я давно не спілкувався (сміється, – прим. А.П.).

– Що зараз за кадрова революція в Минаї? Клуб покинули досвідчені Бандура, Солдат, Немчанінов, Панасенко. Кажуть, що взагалі команду залишить 10 гравців.

– Ця ситуація була очікуваною. Ми знали, що керівництво хоче скоротити бюджет. Вони планують вирощувати молодь, щоб потім продавати і заробляти, тільки для цього потрібно ж залишитись в Прем’єр-лізі.

Дійсно, десять гравців покинуть Минай, а може й більше. Я думаю, що відхід такої кількості досвідчених футболістів це забагато для такої команди як Минай. 

Але президента теж можна зрозуміти, бо команда не виграє, а по заробітній платі та преміях затримок в Минаї не було. Хоч команда одна із найбільш низькооплачуваних в УПЛ, але все платилось стабільно. 

– У минулому сезоні Минай з цими футболістами зайняв восьме місце в УПЛ. Чому у цьому стався регрес?

– З моїм досвідом я відчував, що повторити минулорічний результат буде практично неможливо. 

– Чому?

– Я думав, що ми будемо рухатись вперед, але, на превеликий жаль, цього не сталося. Минай влітку не зміг підписати тих гравців, яких я хотів бачити в команді. Фінансові можливості не дозволили це зробити. Хоча президент Минаю Валерій Іванович [Пересоляк] відразу сказав: «Я зможу платити те, що зможу». В цьому плані він своє слово тримав.

– Кого ви хотіли запросити?

– Зараз вже немає сенсу про це говорити. Футболісти переходять в ЛНЗ, тому що там зарплати в чотири рази більше, ніж в Минаї. Ми не могли конкурувати з новачками УПЛ у фінансовому плані і відштовхувались від нашого бюджету. 

– Якщо Минай буде робити ставку на молодь, то чи зможе зберегти прописку в УПЛ? Як команда буде комплектуватися взимку?

– Це вже питання не до мене, а до головного тренера Желько Любеновича, спортивного директора Сергія Білана й Артема Письменого, який завідує фінансами. 

– Ви бачили молодь Миная на власні очі. Що можете сказати про них?

– Там дійсно є хороші молоді гравці, три-чотири хлопці. Ольховий і Кемкін – хороші воротарі. Можна відзначити Данила Голуба, якому я давав не так багато часу грати, бо в мене були сумніви, але він перспективний футболіст. 

Кораблін, який прийшов з Кривбасу, – хороший гравець. Ще можу назвати нападника Гунічева. Демиденко багато працює, але поки що йому зарано грати в основному складі. Ось і вся молодь Минаю. 

Всі інші грають в U-19 у Львові. Можна сказати, це ФК Львів, який грає під егідою Минаю. Їхні виступи я не бачив. Віталій та Юрій Михайліви до нас приїжджали, вони перспективні гравці, але ж не будуть кожен раз так їздити, тому що команда базується у Львові. 

– Чи правда, що коли ви працювали в Минаї у команді був поганий мікроклімат?

– Абсолютна неправда, і футболісти можуть це підтвердити. У нас зі всіма гравцями були дуже хороші відносини. Коли я прощався з Минаєм, то приїхала вся команда. Я був приємно здивований. Ми сіли, поговорили, було здорово. Я такого не очікував. Навіть зараз футболісти мені телефонують.

Український футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *