Наші профі. Підсумки півріччя: Туреччина, Молдова, Франція

Футбол

Друга частина підсумків про виступи наших футболістів і футболісток закордоном.

Христина Перевізник (“Фатіх Карагюмрюк” Стамбул, Туреччина)
14 матчів в лізі (5 голів)


Христина Перевізник влітку змінила команду, перебравшись з “Бешикташу” до іншого клубу зі Стамбулу “Фатіх Карагюмрюк”. Кандидатка в національну збірну України одразу стала однією з основних гравчинь команди, зігравши у всіх матчах восени і відзначившись в середньому в кожному третьому поєдинку – 5 голів у 14 зустрічах. “Фатіх” за підсумками першої частини сезону посідає сьому позицію і після новорічних свят продовжить боротьбу за нагороди турецької Суперліги.

Діана Миньо (ФК “Кишинів” Молдова)
8 матчів в лізі (2 голи, 1 попередження)


Бронзовий призер жіночого чемпіонату Молдови “Райнер-Сфинтул Георге” влітку пережив ребрендинг і увійшов до структури ФК “Кишинів”. Як і минулоріч, честь команди захищають 19-річні прикарпатські футболістки Діана та Богдана Миньо. Діана в поточному сезоні відіграла у восьми матчах, забивши при цьому два м’ячі і заробивши одне попередження.

Богдана Миньо (ФК “Кишинів” Молдова)
8 матчів в лізі


Богдана теж зіграла у всіх матчах “Кишинева” восени, втім, результативними діями не відзначалася. Столичний клуб за підсумками двох кіл посідає третю позицію чемпіонату Молдови, відстаючи від “Реал Сукчесу”, що йде другим, всього на два бали. Тож після зимових канікул гравчині боротимуться за “срібло” змагань.

Катерина Боклач (“Олімпік Марсель” Франція)
6 матчів в лізі (1 матч на “нуль”)


Ще одним сенсаційним трансфером літа став перехід голкіпеки Катерини Боклач до стану французького “Марселя”. У складі “олімпійок” Катерина стала основною, а в цілому відіграла 6 матчів у Лізі 2, в одному з яких залишила свої ворота на замку. Разом з тим 19-річна голкіперка стабільно викликається до лав національної збірної України. “Марсель” на новорічну перерву пішов лідером Ліги 2 – 20 очок у 9 зіграних матчах.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки півріччя: Перша ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Юнацька ліга УПЛ U-19
Наші профі. Підсумки півріччя: Друга ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Кіпр, Польща

1 thought on “Наші профі. Підсумки півріччя: Туреччина, Молдова, Франція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *