Наші профі. Підсумки півріччя: Жінки

Футбол

Яскравим видалось півріччя і для наших футболісток у Вищій лізі чемпіонату України.

Даяна Семків (“Кривбас” Кривий Ріг)
11 матчів в лізі (3 голи, 2 попередження), 3 матчі в кубку (1 попередження), 2 матчі в Лізі чемпіонів


“Кривбас” разом з Даяною Семків став головним ньюсмейкером осінньої частини сезону. Ще б пак, команда дісталась фіналу Кубка країни, де поступилась “Ворсклі” (0:2), а також виборола звання “зимового” чемпіона, залишивши позаду тих самих полтавчанок. 19-річна півзахисниця заслужила капітанську пов’язку у складі “кривбасівок” і взяла участь у всіх 16 матчах команди у трьох турнірах, забивши при цьому три м’ячі.

Роксолана Кравчук (“Ворскла” Полтава)
8 матчів в лізі (14 голів), 3 матчі в кубку (2 голи), 4 матчі в Лізі чемпіонів (1 гол, 1 попередження)


Лідеркою “Ворскли” в поточному сезоні стала нападниця Роксолана Кравчук. Всього восени прикарпатська футболістка зіграла 15 поєдинків, в яких 17 разів вражала ворота суперниць. Тож не дивно, що 14 м’ячів в лізі поки найкращий показник і Роксолана зимуватиме у статусі кращої бомбардирки сезону.

Вероніка Андрухів (“Ворскла” Полтава)
9 матчів в лізі (6 голів), 3 матчі в кубку (11 голів), 4 матчі в Лізі чемпіонів (2 голи)


Звання кращої бомбардирки виборола і Вероніка Андрухів. Втім, сталося це у Кубку України, де “Ворскла” здобула трофей, а уродженка Бурштина забила 11 м’ячів у 3 (!) зіграних зустрічах. До того ж, саме дубль нашої землячки у фіналі проти “Кривбасу” (2:0) і приніс четвертий кубковий трофей в історії клубу.

Мар’яна Іванишин (“Колос” Ковалівка)
10 матчів в лізі (1 гол, 2 попередження), 3 матчі в кубку


Досвідчена захисниця Мар’яна Іванишин отримала статус пані капітан у складі ковалівського “Колоса”. Всього восени Іванишин відіграла 13 поєдинків, в яких відзначилась одним м’ячем та напрацювала на 2 попередження. За підсумками І етапу Вищої ліги “Колос” фінішував на третій сходинці і продовжить боротьбу у “чемпіонській” групі.

Оксана Геник (“Шахтар” Донецьк)
11 матчів в лізі (2 попередження), 2 матчі в кубку


Місце в основі донецького “Шахтаря” виборола захисниця Оксана Геник. Юна футболістка виходила з перших хвилин усіх (!) матчів “шахтарівок” восени, і лише у двох з них була замінена по ходу зустрічі. В цілому ж в активі захисниці 1160 хвилин у футболці “Шахтаря” і це другий показник за кількістю проведеного часу на полі в команді. Доннечанки за підсумком осінньої частини сезону перебувають на п’ятій позиції таблиці і навесні поборяться за медалі турніру.

Любов Мохнач (“Шахтар” Донецьк)
10 матчів в лізі (2 голи, 4 попередження), 2 матчі в кубку


Ще однією прикарпатською футболісткою у складі “Шахтаря” є Любов Мохнач. Любов восени стала володаркою унікального досягнення – гравчиня взяла участь у 12 матчах “шахтарівок” і кожен з них провела від “свистка до свистка”. Як для захисного амплуа футболістка продемонструвала і непогану результативність, забивши два м’ячі у ворота суперниць.

Світлана Маліборська (“Дніпро-1” Дніпро)
3 матч в лізі, 1 матч в кубку (1 матч на “нуль”)


Голкіперка “Дніпра-1” Світлана Маліборська в осінній частині сезону зіграла скромних 4 матчі, в одному з яких зберегла свої ворота “сухими”. Дніпрянки після першого етапу гратимуть у групі “вибування”, адже фінішували на сьомій сходинці і боротимуться за збереження прописки в елітному дивізіоні.

Вікторія Серемчук (“Дніпро-1” Дніпро)
1 матч в лізі (2 голи)


Один з найкращих показників (якщо не найкращий) голів в середньому за матч показала нападниця дніпрянок Вікторія Серемчук. Всього вихованка ДЮСШ №3 взяла участь лише в першому матчі команди в сезоні проти “Пантер” (3:2), в якому відзначилась дублем. Більше у футболці “спортклубівок” Вікторія восени не виходила.

Леся Словак (“Динамо” Київ)
8 матчів в лізі, 1 матч в кубку (1 попередження)


Поза заповітною шісткою опинилось і столичне “Динамо”, фінішувавши на восьмій позиції. Однією з основних футболісток столичного клубу восени була Леся Словак, яка сумарно відіграла у 9 матчах та заробила одне попередження.

Вероніка Кузьмин (“Верес” Рівне)
10 матчів в лізі (6 голів, 2 попередження), 1 матчі в кубку


Єдиною прикарпатською футболісткою, яка змінила клубну прописку влітку стала Вероніка Кузьмин, яка перебралась з “Дніпра-1” до складу “Вереса”. У новій команді півзахисниця одразу застовпила за собою місце в основі і стала кращою бомбардиркою рівненської команди восени – 6 голів у 10 матчах. “Верес” перебуває у зоні плей-аут, посідаючи десяту сходинку і навесні спробує залишитись у Вищій лізі.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки півріччя: Туреччина, Молдова, Франція
Наші профі. Підсумки півріччя: Перша ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Юнацька ліга УПЛ U-19
Наші профі. Підсумки півріччя: Друга ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Кіпр, Польща

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *