Рекордсмен Кордоба, невгамовний Дрекало і тренер “грози авторитетів” – символічна збірна 5 туру Чемпіонату області

Футзал

“Пробій” зустрів Новий Рік лідером, “Ревера” перемогла претендента на нагороди і традиційна символічна п’ятірка – презентуємо все найцікавіше у 5 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 5 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Богдан КУЗІВ (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 5 матчів (7 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Центральний матч 5-го туру видався скупим на голи, не в останню чергу завдяки впевненим діям голкіперів обох команд. Тому з двох претендентів зупинимось на кандидатурі Богдана Кузіва з “Галії”. Саме його холоднокровна гра у рамці під завісу гри дозволила “галійцям” зберегти нічийний результат у протистоянні з прямим конкурентом в боротьбі за найвищі місця.

Універсали
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 3 матчі (4 голи, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

Одним з головних творців перемоги “Пробою” у звітному турі став Роман Кордоба. Супердосдвічений футзаліст виборов звання MVP (окремо про номінацію читайте нижче), взявши участь у п’яти (!) з восьми голів своєї команди у ворота “Варатика” і вдруге потрапив до наших символічних збірних.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 4 матчі (4 голи)
Потраплянь у збірну туру: 4

Знову Андрій Дрекало? Знову! Вчетверте поспіль універсал “Рибака-АСК” потрапляє до нашої символічної п’ятірки. У свої 18-ть Андрій є одним з найкращих на старті сезону у складі “рибаків”, не боїться загострювати і брати на себе ініціативу. Як це було на першій хвилині гри проти “Галії”, коли, хитнувши суперника, влучно пробив у нижню “шістку” воріт. До того ж, універсал є єдиним гравцем всього чемпіонату, який у чотирьох зіграних поєдинках не залишав майданчик без забитого м’яча.

Олег ПИЦИК (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 2 матчі (2 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Найбільш вагомий внесок до дебютної перемоги “Ревери” в сезоні над одним з претендентів на нагороди “Рухом-Контиліум Груп” (5:4) зробив Олег Пицик. Молодий універсал “реверівців” взяв участь у чотирьох (!) з п’яти голів команди, оформивши дубль та віддавши дві результативні передачі.

Олександр ЖУКОВ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 4 матчі (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Матч сусідів по турнірній таблиці “Урагану-2-КФВ” та “Вовків” видався не надто багатим на події. В середині першого тайму влучний удар Олександра Жукова приніс перемогу “ураганівцям” – 1:0. 17-річний універсал окрім, власне, забитого м’яча, був одним з найкращих на паркеті і власною наполегливістю заслужив місце у нашому топ-5.

Тренер туру
Ігор СОРОКА (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 4 матчі (1 перемога, 1 нічия, 2 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 1

У номінації сьогодні перемагає тренер “Ревери” Ігор Сорока. Після феєричної нічиєї з “Фурнітурою-Експрес 24” (4:4) минулого тижня на франківську команду очікував “холодний душ” від угринівського “Сокола-Prospect” у Кубку області – 1:5. Тож поєдинок проти “Руху-Контиліум Груп” був важливий з точки зору того, чи вдасться франківцям оговтатись від гіркої кубкової поразки. І це в команди вийшло на всі сто – протягом всього матчу “Ревера” була попереду, контролювала перебіг подій і заслужено святкувала свою першу звитягу в новому сезоні. Що цікаво, всі свої очки франківська команда здобула у матчах з претендентами на нагороди, тож наразі беззаперечно отримала звання “грози авторитетів”.


Головні події 5 туру Чемпіонату області

Гол туру
Олександр ЖУКОВ (“Ураган-2-КФВ” -> “Вовки”)

Найменш результативний матч сезону станом на сьогодні зіграний у Манежі КФВ, в якому дублери “Урагану” завдяки єдиному голу Олександра Жукова обіграли “Вовків”. Єдиному, але якому – Олександр спіймав м’яча з лету після передачі Даміана Запорожана і боковими ножицями відправив “круглого” під поперечку. Яскравий претендент на звання кращого не лише у турі, а й у всьому чемпіонаті.


Сейв туру
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)

Цього разу у номінації “Сейв туру” перемагає Олег Орищук. Голкіперу “Вовків” довелось добряче попрацювати у матчі проти “Урагану-2-КФВ”, та відзначимо його сейв в дебюті, коли вдалось потягнути “круглого” з нижньої “шістки” після підступного удару Ярослава Савича.


Комбінація туру
Поліщук-Муравський-Зеленчук (“Ревера” Івано-Франівськ)

Найцікавішою комбінацією туру став розіграш, за підсумками якого було відкрито лік голам у матчі “Ревери” та “Руху-Контиліум Груп”. “Реверівцям” Адріану Поліщуку та Андрію Муравському вдалось залишити поза справами голкіпера суперників, тож автору голу Євгену Зеленчуку залишалось не змарнувати шикарний розіграш ударом у вже порожні ворота.


MVP туру
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка) – 5 балів РЕ (2 голи + 3 асисти)

Відтепер найкориснішого гравця туру ми теж будемо відзначати в окремій номінації. Цього разу ним стає Роман Кордоба, який у матчі проти “Варатика” (8:2) встановив рекорд поточного сезону Чемпіонату області. Універсалу “Пробою” вдалось записати до свого активу 5 балів за рейтингом ефективності (2 голи + 3 асисти) і це найкращий показник в одному матчі в сезоні. Переслідувачами Романа у звітному турі за цим показником стали одноклубник Юрій Іванишин (1 гол + 3 асисти) та Олег Пицик з “Ревери” (2 голи + 2 асисти), в активі яких по 4 бали.

Асистент туру
Роман КОРДОБА, Юрій ІВАНИШИН (обидва – “Пробій” Городенка) – по 3 асисти

Вдруге поспіль у номінації “Асистент туру” перемагає дует. Цього разу це одноклубники Роман Кордоба та Юрій Іванишин. Обидва у матчі проти коломийського “Варатика” (8:2) записали до свого активу по три асисти і стали головними творцями успіху команди.

Фішка туру
“Пробій” зустрів Новий Рік у статусі лідера

Матч у Городенці між “Пробоєм” та “Варатиком” завершував футзальний рік на Прикарпатті. Ще б пак, адже команди вийшли на паркет місцевої ДЮСШ за 11 годин до Нового Року. На час початку поєдинку “пробійці” вже знали результати інших матчів туру, тож для того, щоб зустріти 2024-й у статусі лідера команді Тараса Панчука потрібно було здобувати очки. З цим завданням господарі успішно впорались та одноосібно очолили турнірні перегони.

Прорив туру
“Пробій” Городенка

Перед початком сезону городенківський “Пробій” отримав статус фаворита нового сезону. Ще б пак, адже до заявки народної команди увійшли гравці футбольного “Пробою”, чемпіона області “iFranko”, а також супердосвідчений віцечемпіон області Роман Кіндратів. У стартових трьох матчах городенківці забили скромні шість м’ячів, і лише в протистояннях з “Варатиком” команду по-справжньому прорвало – спочатку коломияни потрапили під гарячу руку у Кубку області (7:2), а згодом і в чемпіонаті (8:2). Тож саме ці матчі додадуть впевненості хлопцям, а вболівальники прикарпатського футзалу побачать той самий яскравий та забивний “Пробій”, що претендує на найвищі місця.

Індивідуальна статистика після 5 туру Чемпіонату області

Кращі бомбардири:
1. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), В. Назарійчук (“Варатик”) – по 5 голів;
2. А. Ковальчук, І. Крамар (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Я. Сем’янчук, Р. Третяк (обидва – “Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 4 голи;
3. В. Іваничук, В. Блащук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), В. Комуніцький (“Варатик”), Р. Харук (“Пробій”) – по 3 голи.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 6 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 5 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 4 асисти;
4. І. Головатюк, В. Назарійчук (обидва – “Варатик”), В. Коробка, Р. Кордоба, Ю. Іванишин (“Пробій”) – по 3 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (4 голи + 6 асистів);
2. В. Назарійчук (“Варатик”) – 8 (5+3);
3. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 (3+5);
4. Р. Кордоба (“Пробій”) – 7 (4+3);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), Т. Овчар (“Рух-Контиліум Груп”) – по 6 (5+1);
6. Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – 6 (1+5).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *