Денис Кошовець – кращий в Першій лізі за показником рейтингу ефективності

Баскетбол ТОП

На період новорічної паузи сайт ФБУ підбиває підсумки першої частини сезону. Сьогодні розповідаємо про кращих гравців у Першій лізі у чоловіків.

Варто нагадати, що відповідно до формату, на першому етапі 15 команд у форматі “баблів” грають у чотири кола, після чого краща вісімка команд спершу зіграє груповий етап у двох квартетах, а потім вони розіграють медалі у Фіналі восьми.

Наразі команди зіграли по 9-11 з 16 матчів першого етапу. Дивіться турнірну таблицю Першої ліги. Наступні матчі пройдуть 26-28 січня попередньо у Хмельницькому, Чернівцях та в одному з міст команд Групи 3.

Кращим за результативністю в першій частині сезону в Першій лізі є Сергій Мельник з команди KREMENCHUK-PUSH TEAM – він набирає 26.4 очка за матч. За ним в рейтингу результативності йдуть Олександр Семенченко з PLAYMAKER-збірної м.Києва (25.2 очка), Денис Кошовець з Ужгорода (24.7 очка) та Ігор Федчук з ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ (24.5 очка).

Рекордними в цьому сезоні є 43 очка в одному матчі Ігоря Федчука проти Ужгорода в листопаді.  

Кращими асистентами в Першій лізі є гравець БІПИ-Одеса-СДЮСШОР-2 Михайло Рудик (5.6 передач за матч) та Андрій Кобець з KREMENCHUK-PUSH TEAM (5.1 асистів за матч).

Найбільше в одному матчі в цьому сезоні по 12 передач віддали Дмитро Пашинський з Житомира Політехніки проти Вінниці та Богдан Степанченко з Полтави проти PLAYMAKER-збірної м.Києва.

За підбираннями в Першій лізі лідирує 19-річний гравець Хмельницького Віталій Володін, який збирає в середньому 12,1 підбирання за гру. За ним в рейтингу ребаундерів йдуть Сергій Кузьменко з Полтави та Олексій Немикін з Вінниці (по 11.9 підбирань).

Віталію Володіну належать і два кращі результати сезону за підбираннями – проти Вінниці у листопаді він зібрав рекордні в першій частині чемпіонату 21 підбирання.

Кращим гравцем першої частини сезону Першої ліги за показником рейтингу ефективності є гравець Ужгорода Денис Кошевець (РЕ 33). Значно відстають від нього Сергій Мельник (РЕ 24.0), Михайло Рудик (РЕ 22.7) та Максим Сидоренко з Полтави (РЕ 22.4)

Рекордний показник для цього сезону РЕ в першій частині сезону встановили Сергій Мельник проти Чернігова-ШВСМ у грудні та Артем Романюк з команди PLAYMAKER-збірна м.Києва проти Інваспорта у листопаді – РЕ 42. РЕ 41 в грудні показав в матчі проти Тернополя-ДЮСШ лідер Ужгорода Денис Кошовець.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *