Кубок України з баскетболу повертається!

Баскетбол

Уже в лютому відбудеться довгоочікуване повернення змагань за Кубок України.

Востаннє володар трофею визначився у сезоні 2020/21 – у фінальному матчі у Києві Будівельник обіграв Черкаські Мавпи.

Найбільше перемог в історії турніру у Азовмаша, а в останніх п’яти розіграшах Кубку України чотири рази у фіналі грав Дніпро, тричі здобувши трофей. 

В сезоні 2021/22 змагання Кубку України не було дограно через початок повномасштабної війни в Україні. Не проводились змагання і у минулому сезоні. 

В Кубку України цього сезону візьмуть участь 10 клубів Суперліги Favbet та 6 кращих команд із Вищої ліги чемпіонату України на момент завершення двох кіл регулярного чемпіонату (турнірна таблиця Вищої ліги). 

Відповідно до формату Кубка України шляхом сліпого жеребкування будуть визначені чотири господарі першого етапу змагань де пройдуть матчі 1/8 та 1/4. Перший етап Кубку України пройде з 14 по 17 лютого цього року. Пари першого етапу будуть визначені також шляхом сліпого жеребкування після завершення другого кола регулярного чемпіонату Вищої ліги.

Далі з числа переможців кожного з чотирьох баблів шляхом жеребкування будуть визначені пари 1/2 фіналу, які протягом двох днів у визначеному місті проведуть ігри півфіналу та фінал. Фінал чотирьох Кубку України заплановано провести 2-3 березня 2024 року.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *