Кращі гравці першої половини сезону жіночої Суперліги

Баскетбол

У період новорічної паузи сайт ФБУ підбиває підсумки першої частини сезону. Сьогодні розповідаємо про кращих гравчинь жіночої Суперліги.

Варто нагадати, що відповідно до формату, на першому етапі 6 клубів зіграють регулярний чемпіонат в чотири кола за роз’їзною системою календаря (дві гри дома та дві гри на виїзді). На другому етапі команди, що за підсумками першого етапу посіли 1-4 місця, зіграють фінальний тур (фінал чотирьох) в одному місті протягом двох днів.

Наразі команди зіграли половину регулярного чемпіонату. Дивіться турнірну таблицю жіночої Суперліги. Продовжиться чемпіонат матчами 12-14 січня.

Кращою за результативністю в першій частині сезону у жіночій Суперлізі є Оксана Фастова з Динамо – 23.1 очка за матч. Трішки їй поступається Анжеліка Ляшко (22.6 очка за гру), а топ-3 замикає Оксана Моллова (18.8 очка за матч).

Рекордними в цьому сезоні є 36 очок в одному матчі Анастасії Кучерьонок у матчі проти Вінниці-Медуніверситету 19 листопада.

Кращою асистенткою у жіночій Суперлізі є Ольга Алексейчик з Франківська-Прикарпаття – 6.0 передач за матч. За нею йдуть дві гравчині Київ-Баскету – Віта Горобець (4.9 передач) та Анна Ольховик (4.5 передач).

Найбільше в одному матчі в цьому сезоні 12 передач віддала Віта Горобець у грі з ІнтерХімом 3 грудня.

За підбираннями у жіночій Суперлізі лідирують Людмила Спиридонова з Рівного-ОШВСМ та Анна Сугак з Київ-Баскету – по 12.3 підбирання за матч. Замикає топ-3 рейтингу ребаундерів Віта Горобець – 11.0 підбирань.

 Рекорд першої частини сезону в 18 підбирань належить Анні Сугак в матчі проти Вінниці-Медуніверситету 17 грудня.

Кращою гравчинею першої частини сезону жіночої Суперліги за показником рейтингу ефективності є гравчиня Франківськ-Прикарпаття Оксана Моллова – РЕ 23.4. На другому місці Оксана Фастова з показником РЕ 21.4, а третьою в рейтингу йде Віта Горобець – РЕ 20.4.

Рекордними стали в цьому сезоні РЕ 38 Кристини Філевич з Франківська-Прикарпаття проти ІнтерХіма та Оксани Фастової проти Київ-Баскету.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *