Володимир Драбіковський: “Я хочу подякувати Івано-Франківську, що тут зараз добре розвивається баскетбол і тут створені умови, щоб провести цей фестиваль”

Баскетбол ТОП

В Івано-Франківську завершився великий і насичений 4-денний Фестиваль міні-баскетболу.

Участь у ньому взяли 150 дітей в складі 10 команд з Івано-Франківська, Харкова, Ужгорода та Вінниці  юнаки та дівчата 2013 та 2014 років народження.

У дівчат переможцями Фестивалю стала команда БК ХАІ -Збірна Харківської області. У юнаків кращою командою Фестивалю стала команда Ужгород-КЗ-ДЮСШ.

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський під час трансляції матчів останнього дня змагань поділився думками про проведення Фестивалю, розповів про цілі його проведення та висловив сподівання, що подібний Фестиваль стане традиційним.

“В нас ця гарна традиція проводити дитячий Фестиваль була багато років – зазвичай Фестиваль проводився в Херсонській області, в Желізному Порту. Але під час пандемії та з початком повномасштабної війни у нас не було можливості проводи подібні заходи.

Зараз навіть під час війни ми розуміємо, що дітям варто приділяти більше уваги.

В програмі Фестивалю не лише ігри в баскетбол, а й конкурси, естафети, які теж дають бали в залік команд. Основне, ми хочемо привернути увагу тренерів на індивідуальну роботу з гравцями, щоб навчати їх технічним прийомам гри. Тому що в нас, на жаль, є проблеми в тому, що дорослі гравці не дуже технічно добре виглядають в порівнянні з конкурентами в інших країнах. Тому такий пробний крок.

Ми опустили кільця до 2,85 м, граємо м’ячем розміром 5. Ми запроваджуємо такі стандарти, хочемо звернути увагу і заохочуємо тренувати в таких умовах. Я розумію, що важко сьогодні в Україні знайти зали, де можна встановити кільце на потрібну тобі висоту, але такі можливості треба шукати. Є такі конструкції і є в Україні виробники таких конструкцій. Треба організаторам баскетболу, керівникам спортивних шкіл, клубів на це звернути уваги і такі стандарти впроваджувати. Для цього ми і проводимо цей Фестиваль

Думаю, він стане традиційним. Перш за все це свято баскетболу. Головне – що діти грають в баскетбол і отримують задоволення.

Можливо це буде в форматі регіональних подій. Ми чекали, що приїде більше команд, але в такі часи батьки через питання безпеки, всі ці тривоги, обстріли не охоче відпускають дітей, що зрозуміло. Тому може будемо проводити регіональні Фестивалі і потім проводити всеукраїнський фінал, велике свято.

Я хочу подякувати Івано-Франківську, що тут зараз добре розвивається баскетбол і тут створені умови, щоб провести цей Фестиваль. Хочу подякувати БК Говерла, Академії, сім’ї Дроздових, міському голові за те, що він підтримує баскетбол. Подякувати тренерам, які привезли команди”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *