Визначено місце проведення Фіналу чотирьох жіночої Суперліги

Баскетбол

Регулярний чемпіонат жіночої Суперліги підходить до завершення – командам залишається провести по два матчі 22-24 березня спареного туру, після чого буде проведено Фінал чотирьох.

Рішенням Департаменту організації та проведення змагань ФБУ визначено місце проведення Фіналу чотирьох жіночої Суперліги. Вирішальні матчі чемпіонату пройдуть 30-31 березня в столичному ПС Венето.

Наразі вже визначена четвірка команд, які змагатимуться на другому етапі за чемпіонство – діючий чемпіон Франківськ-Прикарпаття достроково виграв регулярний чемпіонат, Київ-Баскет стане другим, одеський ІнтерХім третім, а з четвертого місця до Фіналу чотирьох пройде Рівне-ОШВСМ.

Турнірна таблиця жіночої Суперліги

В півфінальних парах 30 березня зіграють Франківськ-Прикарпаття – Рівне-ОШВСМ та Київ-Баскет – ІнтерХім, а 31 березня визначиться чемпіон нинішнього сезону. Час початку матчів буде оголошено пізніше. Матчі пройдуть з глядачами.

Нагадаємо, Франківськ-Прикарпаття виграв 16 матчів з 18, програвши на початку чемпіонату двічі Київ-Баскету, але взявши реванш у лютому. Лідерами команди є дві кращі за показником РЕ гравчині першості Кристина Філевич (17.3 очка, 11.6 підбирання, 4.6 передачі. РЕ 28.5) та Оксана Моллова (21.4 очка, 9.3 підбирання, 3.3 передачі. РЕ 26.2), а також Ольга Алексейчик, яка є кращим асистентом чемпіонату (6.7 передач за матч).

Київ-Баскет розпочав сезон з 14 перемог поспіль, але останні чотири поєдинки столична команда програла – спершу двічі вдома Франківську-Прикарпаття, а на минулому тижні двічі в Одесі ІнтерХіму. Команда втратила на кінцівку сезону Юлію Гутевич; Анна Ольховик, яка є кращою в команді за показником РЕ, востаннє грала ще 14 січня, тому столичний клуб в першу чергу розраховує на капітана Віту Горобець (8.7 підбирань, 3.9 передач за матч), Анну Сугак (14.8 очка, 12.2 підбирання – краща в лізі за підбираннями) і Анжеліку Ляшко (21.9 очка – друга краща в лізі за результативністю).

ІнтерХім двічі програв Франківську-Прикарпаттю, тричі Рівному і ще раз Вінниці, але перемоги в двох останніх матчах над Київ-Баскетом дозволили одеській команді гарантувати собі третє місце. Лідерами команди є Ксенія ПанькінаОлена Самбурська, яка потужно відіграла два останні матчі проти Київ-Баскета, Діана Бондарюк та Юлія Мусієнко.

Рівне-ОШВСМ Київ-Баскету та Франківську-Прикарпаттю програв сезонну серію 0:4. Одеський ІнтерХім рівненський клуб обіграв тричі, зате програв по разу Динамо та Вінниці і саме втрачені очки в цих матчах не дозволяють команді фінішувати вище четвертого місця в регулярці. В команді спостерігається сплав досвіду Вікторії Шматової та Людмили Спиридонової і молодості Владислави КібиАнастасії Кучерьонок та Євгенії Безкоровайної.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *