Офіційно: 29-річний Валерій Болденков – новачок “Прикарпаття”

Футбол

Першим зимовим новачком “Прикарпаття” став 29-річний захисник Валерій Болденков, який виступав за хмельницьке “Поділля” у літньо-осінній частині поточного сезону. 15 січня цей футболіст в якості “вільного агента” уклав контракт з івано-франківським клубом і вже заявлений за нашу команду. Співпраця розрахована до кінця 2024 року.

Валерій Болденков (08.09.1994) народився і довгий час проживав у молдавському місті Атаки, розташованому на кордоні з Україною на лівому березі Дністра. В юнацькі роки грав за місцеву команду “Ністру” (Атаки), а з 2007-го року перебрався до України. У чемпіонатах ДЮФЛУ у складі “БРВ-ВІК” з Володимир-Волинського двічі став бронзовим призером ДЮФЛУ.

У 2010 році Болденков прийняв українське громадянство. Свого часу зіграв 7 матчів за молодіжну збірну України у відборі до чемпіонату Європи 2017. У професійній кар’єрі цього футболіста були такі клуби, як: “Динамо-2” (Київ), “Петрокуб” (Молдова), “Волинь” (Луцьк), “Пюнік” (Єреван, Вірменія). З 2021-го по 2023-й роки два сезони гравець відіграв за львівські “Карпати” (31 матч, 2 голи), а першу частину цього сезону провів у складі “Поділля” (10 матчів, 1 гол).

МФК “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *