Кілька фактів про теніс у Франківську

Теніс ТОП

Мало хто знає, але тенісисти в Івано-Франківську завжди були конкурентоспроможними. Тенісні корти ДЮСШ “Оліпм” на вулиці Української перемоги (колишня Сахарова) були популярною локацією ще в 50-60-их роках минулого століття.

Тут відбувалися навіть міжнародні змагання, а також приїздили на збори з усього колишнього Радянського Союзу.

Звідси родом, тренував молодь та завершував життя член збірної СРСР в 70-их роках минулого століття Ігор Пилипчук.

“Ще донедавна у різних вікових категоріях Івано-Франківськ представляв хороших спортсменів, це правда. Хлопці з міста стояли в ТОП-5 всіх у категоріях. Так само і дівчата, а це – дуже серйозний показник”, – каже тренер тенісного клубу Magic Skills Academy Ігор Петрук.

Та й зараз місто представлене трьома збірниками – це юнаки Дмитро Втерковський, Павло Боднарчук та Максим Калабішка. А за підрахунками, нині тенісом займаються близько пів тисячі франківців – як професійно, так і на аматорському рівні.

Тенісний клуб Magic Skills Academy, клуб ДЮСШ “Олімп” а також клуб “Карпати” і клуб “Асе” є основою федерації тенісу в Івано-Франківській області.

В Івано-Франківську в останні роки почали проводити дитячі і дорослі місцеві, всеукраїнські та навіть міжнародні турніри, зокрема першої категорії. Учасники отримували, залежно від результату, очки у рейтинг професіоналів.

Цим видом спорту займаються близько п’яти сотень аматорів та професіоналів.

“Люди побачили, що теніс став доступним. Колись була думка, що це спорт для багатих. Зараз це точно не так. Все стало доступніше – є де грати, є відкриті корти влітку. Інвентар різної цінової доступності для аматорів – не лише дорога професійна лінійка. А сам теніс цікавий, бо треба і головою багато працювати, і фізично розвиватися, та є технічна складова. Тобто йдеться про різносторонній розвиток гравця”, – пояснює Ігор Петрук.

Галка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *