Супердосвідчений Білик, впевнений Рибак і знову Горбатий-старший – символічна збірна 12 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

Халепа в Королівці, майстер-клас для юних “драконів” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 12 турі Чемпіонату області.

Справедливости ради сьогодні до нашого огляду ми додали перенесений матч 10-го туру “Пробій” – “Галія” (7:0), який не потрапив до матеріалу свого ігрового тижня, а також залишили поза увагою гру “Варатик” – “Рух-Контиліум Груп”, підсумок якої вирішуватиметься на засіданні КДК ІФАФ. Але про все по порядку.

Символічна збірна 12 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Святослав РИБАК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 10 матчів (1 гол, 3 матчі на “нуль”, 10 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Безсумнівно, найбільше номінацій сьогодні зібрав переможець центрального матчу туру городенківський “Пробій”. Одним з кращих у складі “пробійців” на майданчику був голкіпер Святослав Рибак. Досвідчений страж воріт майстерно читав гру, не дав “ураганівцям” й крихти надії на позитивний результат і вдруге в сезоні увійшов до числа найкращих.

Універсали
Юліан ГОРБАТИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 8 матчів (5 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Вдруге поспіль універсал “Рибака-АСК” Юліан Горбатий потрапив до збірної туру. Цього разу Горбатий-старший увійшов до ТОП-5 завдяки дублю у ворота “Фурнітури-Експрес 24”. Ще б пак, адже гол, забитий вже на 1-ій (!) хвилині матчу, додав впевненості команді Івана Скіцка, яка й надалі не випустила ініціативу і довела гру до заслуженого тріумфу.

Святослав ПЕТРОСЮК (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 2 матчі (2 голи, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 1

Яскраво проявив себе у грі проти “фурнітурівців” і новачок “Рибака-АСК” Святослав Петросюк. “Ексураганівцю” вдалось набрати три бали рейтингу ефективності у другому матчі за “рибаків” – оформив дубль та віддав один асист на партнера по команді.

Ігор БІЛИК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 9 матчів (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Супердосвідчений Ігор Білик у звітному турі відзначився подвійним дебютом – забив перші голи в сезоні і отримав дебютний виклик до нашої збірної. За відсутності Романа Кордоби саме Білик приміряв роль лідера “пробійців” – два важливі голи у потрібний момент зуміли зміцнити успіх городенківців та допомогли здобути три очки у грі з прямим конкурентом в боротьбі за “золото”.

Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 9 матчів (6 голів, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 2

Універсал “Вовків” Ростислав Нападюк знову підтвердив статус лідера команди. Цього разу кращий голеадор коломиян якнайкраще показав себе у грі проти “Галії” (3:1) і не в останню чергу завдяки вдалим діям Нападюка коломиянам вдається утримувати третю сходинку турнірної таблиці за підсумками 2/3 сезону.

Тренер туру
Тарас ПАНЧУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 10 матчів (9 перемог, 1 нічия)
Потраплянь у збірну туру: 3

Будемо відверті, у звітному турі дуже і дуже цікаво було поглянути на городенківський “Пробій” без Романа Кордоби. Все ж, як не крутіть, 40-річний “ексураганівець” є лідером на паркеті і його відсутність могла б позначитись на грі “пробійців”. Та цього не сталось і підопічні Тараса Панчука довели, що є монолітним колективом – кожен може зіграти за себе і за “того хлопця”. Досвідчені Ігор Білик та Роман Кіндратів повели за собою партнерів по команді і виконали всі настанови від керманича “Пробою”, який і перемагає у сьогоднішній номінації.


Головні події 12 туру Чемпіонату області

Гол туру
Юрій ІВАНИШИН (“Пробій” -> “Ураган-2-КФВ”)

Фішка туру
Майстер-клас від дуету Кіндратів-Іванишин

“Краще один раз побачити, ніж сто разів почути”. Саме цією народною мудрістю можна охарактеризувати зразковий розіграш кутового від “пробійців” Романа Кіндратіва та Юрія Іванишина. Прикметно, що для юних “драконів” цей своєрідний майстер-клас провели наставники з клубної структури “Урагану” – тренер юнацької команди U-15 та тренер “основи” відповідно. До того ж, завершальний удар з лету від Іванишина видався дуже ефектним і безсумнівно стає найкращим взяттям воріт у турі.


Сейв туру
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)

Голкіпер “Рибака-АСК” Василь Кучера у звітному турі став автором непересічного досягнення. Страж воріт зумів здійснити потрійний (!) сейв протягом однієї атаки “фурнітурівців”, почергово врятувавши після ударів Ковальчука, Кушецького та Блащука.


Комбінація туру
Ковальчук-Крамар-Блащук (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)

Гравці “Фурнітури-Експрес 24” продемонстрували як потрібно реалізовувати вихід “3 в 2” – зразкову комбінацію на трьох розіграли Андрій Ковальчук, Ігор Крамар та Василь Блащук.


MVP туру
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
 – 4 бали РЕ (1 гол + 3 асисти)

Універсал “Рибака-АСК” Владислав Феліпович у звітному турі виборов звання найкориснішого гравця. В активі футзаліста 4 бали рейтингу ефективності – 1 гол та три результативні передачі.

Асистент туру
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
 – 3 асисти

Парадоксально, але втретє поспіль один і той же футзаліст забирає номінації і найкориснішого гравця і кращого асистента. Після Артема Клімчука та Ігоря Крамара це вдається зробити і Владиславу Феліповичу, який тричі асистував партнерам по команді.

Халепа туру
Дискваліфікований гравець у матчі “Варатик” – “Рух-Контиліум Груп”

Заключний поєдинок неділі між коломийським “Варатиком” та франківським “Рухом-Контиліум Груп” видався доволі багатим на події. “Рухівець” Сергій Димидюк сягнув позначки у 10 забитих м’ячів в сезоні, оформивши пента-трик (!) у ворота “Варатика”, наставник коломиян Юрій Островський першим побачив “червоне світло” серед всіх представників тренерського цеху в сезоні, а до заявки гостей увійшов Тарас Овчар, який згідно регламенту змагань повинен був пропускати звітний поєдинок через дискваліфікацію (“перебір” попереджень). І саме остання подія перекреслила всі старання “рухівців”, які в підсумку святкували перемогу з рахунком 5:2. Тепер рішення щодо результату цього матчу прийматиме Контрольно-дисциплінарний комітет ІФАФ.

До вашої уваги деякі норми регламенту змагань, які були порушені або можуть бути застосовані до учасників матчу:

Стаття 27, п. 27:
Якщо у матчі взяв участь неоформлений у встановленому порядку, підставний або дискваліфікований гравець і матч завершився нічиєю або перемогою команди, у якій виступав даний гравець, то команді зараховується технічна поразка (–:+), а супернику – технічна перемога (+:–), в іншому випадку результат матчу залишається в силі.

Стаття 28, п. 1:
Тренери клубів (команд) самостійно ведуть облік дисциплінарних санкцій (попередження, вилучення) своїх гравців і несуть за це повну відповідальність.

Стаття 28, п. 4:
За кожні 4 (чотири) жовті картки, отримані у матчах чемпіонату області, гравець автоматично підлягає відстороненню від ігор на 1 (один) матч. Це відсторонення відбувається без рішення КДК «ІФАФ» і не поширюється на інші змагання.

Стаття 28, п. 15:
Жовті і червоні картки отримані у матчі, за який згодом одній із команд зараховується технічна поразка, не скасовуються.

Тож, підсумовуючи вищенаведене, не складно здогадатись, що “Варатику” буде зарахована технічна перемога (+:-), а “Руху-Контиліум Груп” – технічна поразка (-:+). Безсумнівно непересічний гольовий доробок Димидюка буде скасований, тоді як вилучення наставника коломиян залишиться в силі.

“Бразилець” туру
Богдан ДРИГАН (“Пробій” Городенка)

Минулого тижня ми запровадили номінацію “Бразилець туру” для виконавців, які демонструють свої технічні навики на паркеті. Сьогодні у ній перемагає універсал “Пробою” Богдан Дриган, який виконав яскраву “педаладу”, дезорієнтував суперника і влучно пробив у нижню “шістку”. Що цікаво, наші друзі з пабліка “Футбольний Франківськ” провели опитування щодо того, чий же фінт+гол видався красивішим – “марсельська рулетка” Ростислава Нападюка у минулому турі чи сьогоднішня “педалада” Богдана Дригана. В підсумку, 58% вболівальників проголосували саме за гравця Народної команди.


Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 13.02.2024)*:

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 12 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 10 голів;
3. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 9 голів;
4. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”) – по 8 голів;
5. В. Іваничук, В. Блащук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 8 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”), В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 асистів;
4. Ю. Горбатий, В. Феліпович (обидва – “Рибак-АСК”), Р. Кіндратів (“Пробій”) – по 6 асистів;
5. Ю. Іванишин, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”), І. Головатюк (“Варатик”), А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 20 (6 голів + 14 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 17 (12+5);
3. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (7+7);
4. Р. Третяк (“Галія”) – 12 (10+2);
5. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 11 (9+2);
6. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 11 (8+3);
7. Ю. Горбатий, В. Феліпович (обидва – “Рибак-АСК”) – по 11 (5+6);
8. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 11 (3+8).
9. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (9+1);
10. В. Назарійчук (“Варатик”) – 10 (6+4);

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

*Примітка. Статистика наведена без врахування матчу “Варатик” – “Рух-Контиліум Груп”.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *