Трансферна сага Мбаппе близька до своєї розв’язки

Інші

Кіліан перейде в Реал уже взимку?

Останні кілька сезонів історія із трансфером Кіліана Мбаппе є однією із найбільш скандальних під час кожного трансферного вікна. Француз нібито вже давно прагне покинути футбол Ліги 1, а серед найімовірніших варіантів продовження його карʼєри найчастіше називають мадридський Реал. «Королівський клуб» вже не раз пробував переманити зірку до Ла Ліги, проте ПСЖ не хоче його відпускати. 

Улітку «парижани» навіть зверталися за допомогою до президента Франції Еммануеля Макрона, який колись вже переконав Мбаппе продовжити контракт з ПСЖ. На цей раз Макрон знову попросив Мбаппе залишитися, адже наступного року Париж приймає Олімпіаду, а Кіліан дуже важливий для іміджу та статусу головного спортивного клубу країни.

Боси ПСЖ дуже хотіли, щоб Мбаппе минулого літа продовжив контракт на кілька років, адже зараз існує ризик втратити його безкоштовно у кінці цього сезону, через закінчення чинного договору. 

Влітку Кіліан усе ж залишився, але підписувати нову угоду не став. Можливо, він все-таки вирішив піти на компроміс із Макроном та залишитися у Парижі на час Олімпіади. 

Після такого розвитку подій деякі французькі ЗМІ писали, що Кіліана навіть посадять на лавку у виховних цілях. На щастя, до таких крайнощів справа не дійшла. Мбаппе й досі залишається ключовою фігурою команди, забивши 18 м’ячів у 16 матчах Ліги 1.

Однак попри таку напружену ситуацію президент ПСЖ Нассер Аль-Хелаїфі впевнений, що головна зірка його команди не піде безкоштовно:

«Я більше не буду повторювати це. Якщо Мбаппе хоче залишитися тут – він зобов’язаний продовжити контракт. Інших варіантів немає. Він не піде безкоштовно. Якщо Мбаппе не продовжить контракт протягом двох тижнів, двері на вихід відчинені. Він чудовий хлопець, джентльмен, тож піти безкоштовно, послабивши найбільший клуб у своїй країні, це не про нього. Я був приголомшений і розчарований. Чи хочемо ми, щоб він залишився? Так. Але він не може піти безкоштовно, це неможливо».

Іспанське видання AS повідомило, що Реал готовий зробити фінальну пропозицію Мбаппе, але у того буде обмежений час для того, щоб дати відповідь – до 15 січня. Якщо ж він не погодить угоду до встановленого клубом терміну, мадридці переключать свою увагу на Ерлінга Голанда, тому що при всьому своєму бажанні отримати Мбаппе, чекати більше вони не можуть і не хочуть.

El Chiringuito, із посиланням на власні джерела, повідомив, що Мбаппе не буде продовжувати контракт із ПСЖ, тому що прийняв остаточне рішення перейти у Реал. Ця угода може бути укладена вже на початку нового року, адже з 1 січня він має юридичне право вести переговори з іншими клубами, тому що до кінця його контракту залишиться всього пів року.

Тому, враховуючи всі нові обставини, у Мбаппе зараз існує три можливих варіанти розвитку подій:

Перший – він перейде в Реал вже взимку, а ПСЖ отримає гроші за трансфер. Але при цьому втратить важливого гравця посеред сезону Ліги 1 та ЛЧ.

Другий – Мбаппе домовиться з Реалом зараз, але піде влітку безкоштовно. В такому разі ПСЖ ніяк не зможе натиснути на Мбаппе та залишиться і без грошей, і без свого лідера.

Третій – Кіліан не дасть відповідь Реала у встановлений термін або ж підпише довгостроковий контракт з ПСЖ, спокусившись на чергове збільшення зарплатні. За таких обставин ця історія буде поставлена на паузу на кілька найближчих сезонів.

У будь-якому разі ми як ніколи близькі до кульмінації цієї заплутаної історії, що не може не радувати. Адже більшості нейтральних фанатів ситуація із затягнутим переходом Мбаппе вже схоже добряче набридла…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *