Прикарпатські футболістки допомогли нашій збірній переграти болгарок

Футбол

Жіноча збірна України провела виїзний поєдинок проти команди Болгарії в межах плей-оф за право грати в дивізіоні В Ліги Націй.

Останніми днями збірна України тренувалася в турецький Антальї, після чого вирушила на виїзну гру в містечко Кирджалі.

Через перебір жовтих карток у першому матчі не мала змоги проявити себе Натія Панцулая, а також через недугу до заявки на матч не потрапили Ірина Майбородіна та Дар’я Апанащенко.

Синьо-жовті повели в рахунку вже на 6-й хвилині, коли Кравчук скористалася передачею Андрухів і перекинула голкіпера. Українки продовжили володіти ініціативою, створювали моменти, і в середині першого тайму вже Андрухів із паса Овдійчук подвоїла перевагу гостей.

По перерві неприємність сталася з Андрухів, яка залишила поле на ношах. Українки продовжили володіти значною перевагою, але цього разу кіпер болгарок кілька разів завадила нашій команді себе засмутити. Утім, наприкінці матчу Глущенко таки пробила візаві, скориставшись пасом Хімич. А вже в компенсований час після подачі Хімич зі стандарту відзначилася Котик. У підсумку маємо 4:0 на користь команди Володимира Пятенка.

Матч-відповідь Україна — Болгарія буде зіграно 27 лютого. Номінально домашню гру синьо-жовті проведуть на стадіоні «Мардан» у місті Анталья (Туреччина). Початок цього поєдинку — о 15:00 за Києвом. Вхід на гру — вільний.

Жіноча Ліга націй-2023/2024. Плей-оф за місце в Лізі В. Перший матч
23 лютого. Кирджалі. «Арда-Арена». 459 гладачів

Болгарія — Україна — 0:4 (0:2)
Голи: Кравчук (6), Андрухів (24), Глущенко (83), Котик (90+5)

Болгарія: Шаханська, Кефалова, Я. Іванова, Дімітрова (к), Караїванова, Станкова (Бойчева, 46), Петрова (Парапунова, 86), Найденова (Желева, 69), Попадійнова (Петкова, 69), Адріанова (Караджов, 46), Д. Іванова.
Тренер: Сильвія Радойська

Україна: Келюшик, Петрик (Подольська, 74), Котик, Шматко (к), Басанська (Деркач, 84), Андрухів (Козлова, 49), Семків (Корсун, 84), Хімич, Овдійчук, Кравчук (Малахова, 74), Глущенко.
Тренер: Володимир Пятенко

Арбітр: Мінка Веккелі (Фінляндія)
Попереджена: Шаханська (90+3)

Жіночий футбол України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *