Голкіпер-бомбардир Борсук, “вожак” Липчук та яскравий новачок Петросюк – символічна збірна 16 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

Чемпіонський танок “Пробою” у Манежі КФВ, “бразилець” Новицький і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 16 турі Чемпіонату області.

Символічна збірна 16 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Євген БОРСУК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 6 матчів (1 гол, 3 пропущені м’ячі)
Потраплянь у збірну туру: 1

Якби у футзалі визначали “джокера”, то у звітному турі цей титул безапеляційно здобув би голкіпер “Галії” Євген Борсук. Ще б пак, адже капітан “галійців” увійшов у гру проти “Фурнітури-Експрес 24” за рахунку 1:3, замінивши Богдана Кузіва. Саме вихід Борсука додав впевненості партнерам по команді, які сповна відчули, що позаду у них справжня “стіна” і можна не хвилюватись за останній рубіж. Та й голкіпер не лише надійно проявив себе у рамці, а й поставив масну крапку у зустрічі, відзначившись вже у порожніх воротах суперників. Також Євген поповнив ряди голкіперів-бомбардирів чемпіонату, де склав компанію Святославу Рибаку з “Пробою” та Олегу Орищуку з “Вовків”.

Універсали
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 13 матчів (10 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 3

Владислав Феліпович знову вистрілив “дублем”! Цього разу універсал “рибаків” двічі вразив ворота “ураганівців” у “матчі за 6 очок”, а команда Івана Скіцка перемогла з рахунком 3:0. Для 22-річного футзаліста це третя поява у збірній туру в сезоні.

Святослав ПЕТРОСЮК (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 5 матчів (4 голи, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 2

Найбільш якісно (на нашу скромну думку, звісно) під час зимового трансферного вікна попрацював “Рибак-АСК”. Ямничанам взимку вдалось залучити до своїх лав хороших футзалістів, які підтвердили свою майстерність на майданчику. Зокрема, мова про Святослава Петросюка, що у п’яти зіграних зустрічах відзначився чотирма забитими м’ячами та віддав один асист. Доволі високий ККД 21-річного новачка ямничан не залишився поза нашою увагою і він вдруге потрапляє до п’ятірки найкращих.

Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 11 матчів (10 голів, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

Найзнаковішим у турі став поєдинок “Ревери” та “Пробою”, адже перемога “пробійців” означала, що команда здобуде золоті нагороди сезону. Підопічні Тараса Панчука впевнено виконали поставлене завдання (3:0), а найбільше до тріумфу над “реверівцями” доклався Руслан Харук. Універсал взяв участь у всіх трьох м’ячах Народної команди – оформив дубль та одного разу асистував Назарію Самочку.

Микола ЛИПЧУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 14 матчів (4 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Інтриги у коломийському дербі вистачило лише на першу половину зустрічі. Спочатку “Варатику” вдалось відігратись з 0:2 у матчі проти земляків з “Вовків”. Втім, коли за справу взявся капітан Микола Липчук номінальних гостей було вже не зупинити. За нічийного рахунку 2:2 саме його більярдний удар повернув впевненість “Вовкам” на паркеті, які після відпочинку забили ще чотири м’ячі без відповіді – 7:2. Тож не дивно, що саме “вожак” коломийської “зграї” сьогодні дебютує у нашій символічній збірній.

Тренер туру
Ярослав КОНКОЛЬНЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 14 матчів (7 перемог, 3 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 2

Франківська “Галія” яскраво повернулась у боротьбу за срібні нагороди. Будемо відверті, після невиразних матчів і серії поразок, яка налічувала три поєдинки, мало хто вірив у те, що команді вдасться увірватись у гонитву за медалями. Втім, підопічні Ярослава Конкольняка втерли носа скептикам – розгром “Варатика” (7:2), робоча перемога над “Рибаком-АСК” (2:1) та яскравий тріумф над “Фурнітурою-Експрес 24” (5:3) дозволили команді піднятись на третю сходинку таблиці. До того ж, перемога над коломиянами у звітному турі стала супервольовою – програючи по ходу зустрічі 1:3 франківці зуміли зібратись і перевернути все з ніг на голову. Вкотре відзначаємо тренерський талант Ярослава Конкольняка, який вміє правильно налаштувати команду та вдруге потрапляє на тренерський місток збірної туру.


Головні події 16 туру Чемпіонату області

Гол туру
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” -> “Ураган-2-КФВ”)

У звітному турі чимало голів було забито дальніми ударами. Та переможцем сьогоднішньої номінації стає “гармата” універсала “Рибака-АСК” Владислава Феліповича, від якої постраждали дублери “Урагану”.


Сейв туру
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)

Порятунок туру у вчорашньому матчі “Рибака-АСК” та “Урагану-2-КФВ” здійснив голкіпер “рибаків” Василь Кучера. Стражу воріт вдалось в останній момент зреагувати на удар від Шведа і відвести загрозу від власних володінь.


Комбінація туру
Габрух-Савчук
 (“Вовки” Коломия)

“Вовки” Ярослав Габрух та Олександр Савчук продемонстрували, як вдвох можна закрутити голову суперникам і реалізувати свою нагоду.


MVP туру
Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка)
 – 3 бали РЕ (2 голи + 1 асист)

У “золотій” перемозі “Пробою” над “Реверою” якнайскравіше проявив себе Руслан Харук. В активі 24-річного універсала участь у всіх голах “пробійців” і, як наслідок, найкращий рейтинг ефективності туру – 3 бали (2 голи + 1 асист).

Асистент туру
Василь КРАСІЙ (“Галія” Івано-Франківськ), Ярослав ГАБРУХ (“Вовки” Коломия)
 – по 2 асисти

А от в номінації “Асистент туру” сьогодні двовладдя – Василь Красій з “Галії” та Ярослав Габрух з “Вовків” мають у своєму активі по дві результативні передачі.

“Бразилець” туру
Андрій НОВИЦЬКИЙ
(“Галія” Івано-Франківськ)

Знову маємо переможця у номінації “Бразилець туру”. Сьогодні це звання приміряв Андрій Новицький, який дотепно вразив ворота коломийської “Фурнітури-Експрес 24”.


Танок туру
“Пробій” Городенка

Те, що городенківські вболівальники очікували протягом всього сезону сталось на майданчику Манежу КФВ – за три тури до завершення “Пробій” став недосяжним для конкурентів і приміряв омріяні золоті нагороди. І після гри з “Реверою” футзалісти та тренерський штаб команди виконали традиційний чемпіонський танок.


Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 28.02.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 16 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 15 голів;
3. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 10 голів;
4. А. Дрекало (“Рибак-АСК”), Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 9 голів;
5. І. Крамар, В. Іваничук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Р. Нападюк (“Вовки”) – по 8 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 15 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 10 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”), Р. Кіндратів (“Пробій”) – по 8 асистів;
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Кордоба (“Пробій”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”) – по 7 асистів;
5. Ю. Горбатий, В. Феліпович (обидва – “Рибак-АСК”), Ю. Іванишин (“Пробій”) – по 6 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 23 (16 голів + 7 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 23 (8+15);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 18 (15+3);
4. В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – 16 (10+6);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (9+5);
6. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (7+7);
7. Р. Харук (“Пробій”) – 13 (10+3);
8. В. Блонський (“Галія”) – 13 (5+8);
9. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 13 (3+10);
10. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 12 (10+2);
11. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 12 (9+3);
12. Р. Кіндратів (“Пробій”) – 12 (4+8).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *