“Пантери” поступились у фіналі EWBL

Баскетбол

Чемпіон минулого сезону жіночої Суперліги і лідер турнірної таблиці цього сезону Франківськ-Прикарпаття поступився Полонії 66:56 у фінальному матчі Європейської жіночої баскетбольної ліги.

Наша команда підходила до матчу за золото EWBL в статусі андердога, адже програла всі чотири попередні зустрічі Полонії, в тому числі за бронзу минулого сезону та два матчі цього сезону. Плюс матч відбувався на майданчику суперника у Варшаві.

Початок матчу підтвердив прогнози – Полонія заволоділа ініціативою, уже в першій чверті заробила собі перевагу +13, на велику перерву команди пішли за переваги господарів +15.

Але зі старту другої половини гри українська команда проявила характер і поступово почала скорочувати відставання. Виграш третьої чверті 21:12 і гарний початок четвертої чверті дозволили двічі Франківську-Прикарпаттю зрівнювати рахунок, а за 5 хвилин до кінця вперше в матчі вийти вперед. Останні чотири хвилини гри починались за рівного рахунку 56:56, але в кінцівці краще  реалізували свої моменти баскетболістки Полонії, які виграли цей відрізок 10:0.

Франківськ-Прикарпаття дав бій фавориту у фіналі і хоча українська команда поступилась, але вона показала характер і волю до перемогу. Приємним бонусом стало рекордне досягнення клубу в турніру – до цього максимумом клубу було минулорічне четверте місце в Європейській лізі.

Найрезультативнішими в складі Франківська-Прикарпаття стали Оксана Моллова з 20 очками та 6 підбираннями та 20-річну Богдана Лапхан, яка провела дуже потужний матч, записавши до активу 19 очок, реалізувавши 4/6 дальніх спроб. Кристина Філевич, участь якої у матчі була від питанням через хворобу, набрала 6 очок, зробила 9 підбирань, 4 передач та 5 перехоплень.

Європейська жіноча баскетбольна ліга (EWBL)

Фінал. Варшава, Центр Спорта Віланов

Полонія (Варшава) – Франківськ-Прикарпаття 66:56 (20:13, 16:8, 12:21, 18:14) / статистика

Франківськ-Прикарпаття: Кононученко 6 + 7 підбирань, Лапхан 19, Філевич 6 + 9 підбирань + 5 перехоплень, Моллова 20 + 6 підбирань, Алексейчик 3 – старт; Панчук 2, Шепелюк 0, Шахватова 0

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *