Відбулось засідання Виконавчого комітету “ІФАФ”

Футбол

14 березня в конференц-залі Університету Короля Данила відбулось засідання Виконавчого комітету ІФАФ.

На засіданні були присутні 17 з 23 членів Виконавчого комітету Громадської спілки. З усіх питань рішення приймалися відкритим голосуванням.

Члени Виконкому зобов’язали Адміністрацію “ІФАФ” сплатити безповоротну фінансову допомогу районним асоціаціям футболу Івано-Франківської області за лютий 2024 року: Івано-Франківська РАФ – 5 000,00 грн., Калуська РАФ – 4 000,00 грн., Коломийська РАФ – 4 000,00 грн., Надвірнянська РАФ – 3 000,00 грн., Косівська РАФ – 3 000,00 грн., Верховинська РАФ – 2 000,00 грн.

Далі виступив заступник голови “ІФАФ” Микола Васильків, який доповів про підготовку та проведення змагань “Шкільна футбольна ліга” у сезоні 2024-2025 років, які проводяться з метою популяризації дитячо-юнацького футболу серед хлопців та дівчат, збільшення рухової активності юних школярів, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в закладах загальної середньої освіти, зміцнення здоров’я дітей, залучення їх до регулярних занять футболом та виявлення здібних футболістів. Основним завданням є визначення переможців Шкільної ліги та делегування їх до Всеукраїнських змагань на призи клубу “Шкіряний м’яч”. Виконавчий комітет затвердив Положення, план підготовки та проведення змагань “Шкільна футбольна ліга” у сезоні 2024-2025 років.

Наступним питання порядку денного Микола Васильків запропонував районним асоціаціям футболу області долучитися до участі в проекті ФІФА з пошуку та розвитку юних футбольних талантів FIFA TDS. Заходи проєкту на території Івано-Франківської області відбуватимуться в районах та громадах районних асоціацій футболу. До проєкту залучатимуться хлопці та дівчата молодшого шкільного віку у кількості 130-150 дітей на одній локації. Основною метою та завданням проєкту є виявлення здібних дітей для залучення до занять футболом. Реалізація проєкту відбуватиметься завдяки спеціально підібраним тестувальним вправам.

Виконавчий комітет рекомендував районним асоціаціям футболу області долучитися до участі в проєкті ФІФА з пошуку та розвитку юних футбольних талантів FIFA TDS. Відповідальним за реалізацію проєкту на території Івано-Франківської області призначив заступника голови “ІФАФ” Миколу Васильківа та зобов’язав його у взаємодії з районними асоціаціями футболу до 1 квітня поточного року погодити графік реалізації проєкту в територіальних громадах районів.

Далі, заслухав Миколу Васильківа про навчання тренерів за програмами “D” та “С” диплом УАФ у 2024 році, Виконавчий комітет зобов’язав Технічний комітет “ІФАФ” (голова Васильків Микола Миколайович): провести в м. Івано-Франківську в травні 2024 року навчання тренерів за програмою “D” диплом УАФ (в рамках проведення курсів підвищення кваліфікації шкільних вчителів фізичної культури з модулю “Футбол”), провести в м. Івано-Франківську в період вересень-грудень 2024 року навчання тренерів за програмою “С” диплом УАФ, провести в м. Івано-Франківську в період листопад-грудень 2024 року навчання тренерів за програмою “С” диплом УАФ з метою продовження терміну дії відповідної ліцензії.

Також Виконавчий комітет зобов’язав Адміністрацію “ІФАФ” (виконавчий директор Сікора Василь Васильович) підготувати кошторис доходів та витрат на проведення навчання тренерів за програмою “С” диплом УАФ та затвердити вартість оплати навчання та звернутись до Української асоціації футболу щодо можливості проведення навчання тренерів за програмою “D” диплом УАФ (в рамках проведення курсів підвищення кваліфікації шкільних вчителів фізичної культури з модулю “Футбол”) додатково у жовтні 2024 року. Керівником вказаного вище навчання було призначено керівника Технічного комітету “ІФАФ” Миколу Васильківа.

Далі Виконавчий комітет з метою успішного проходження процедури атестації для участі в змаганнях другої ліги ПФЛ Громадською спілкою “Футбольна Академія “Прикарпаття”, як виняток, дозволив використовувати у засобах масової інформації назву “Ревера 1908 – ФАПФ” команді клубу ФАПФ у весняній частині обласних змагань з футболу у сезоні 2023-2024 років.

Наступними питаннями порядку денного Виконавчий комітет затвердив підсумки футзального сезону 2023-2024 років в Івано-Франківській області та зобов’язав Комітет з проведення змагань “ІФАФ” підготувати та провести матчі за Суперкубок Івано-Франківської області з футзалу та футболу сезону 2023-2024 років перед початком обласних змагань сезону 2024-2025 років.

Наостанок виступив голова асоціації футболу Тарас Клим, який проінформував присутніх про створення Асамблеї Регіонів УАФ, ознайомив з Положенням про Асамблею Регіонів УАФ та повідомленням про проведення першого засідання Асамблеї, яке відбудеться 18 березня 2024 року в м. Київ. Виконавчий комітет уповноважив першого заступника голови, виконавчого директора “ІФАФ” Василя Сікору для здійснення представництва “ІФАФ” на засіданні даної Асамблеї Регіонів УАФ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *