“Вікторія” – “Прикарпаття-ЗСУ” – 0:1. Огляд матчу

Футбол

П’ять турів не може виграти Вікторія, три тури – Прикарпаття. Всього одне очко та один забитий м’яч в активі команд за час цих невдалих ігрових відрізків. Звісно що, й навесні перемог у них до цих пір не було. Тож матч між восьмою та десятою командами турнірної таблиці був важливим, а чотири очка різниці могли як скоротитися до мінімуму, так і перетворитися на справжню прірву.

Окремо відзначимо численні кадрові втрати команд. У Вікторії через перебір карток вибули основні центрбек Сасовський і нападник Шаврін, у гостей – опорник Тітаєвський і нападник Хома. Всі переслідувачі лідера серед найкращих бомбардирів раптово збадьорилися: навесні прикарпатець все ще не забивав…

Початок матчу опинився під загрозою через реалії воєнного часу. Зокрема, проблема з електрикою зірвала добру третину прямої трансляції. На момент, коли Суми включилися на всю Україну, Прикарпаття вже вело в рахунку. Цюцюра в ході швидкої атаки дав тонку розрізну передачу на Коса, Олег брутально протиснув суперника й реалізував вихід один на один – 0:1. Це дебютний гол нового форварда “зелено-жовтих” удругому проведеному матчі.


Це для будь-якої команди гостей – фактично ідеальний сценарій виїзного матчу. Тож, хоча Вікторія заволоділа ініціативою, досить важко їй було долати нетипову тактичну схему івано-франківців. Скоріше, можна було користатися якимись огріхами при численних подачах із гри та стандартів. Був момент, що воротар гостей Бобинець упустив м’яча на ногу Машталіру, і добре ще для гостей, що суперник пробив не акцентовано, інакше ще в першому таймі відіграв би мінімальне відставання в рахунку.

Після перерви також були моменти, щоб змінити рахунок. Згадаємо штрафний сумчанина Лебеденка – трішки неточно, проте буквально через п’ять хвилин прозвучала сирена повітряної тривоги і багатостраждальний матч довелося перервати надовго. Лише через дві з половиною години, з другої спроби, вдалося відновити гру.

Проте запропонувати щось принципово нове суперникам у матчі зі збитим ритмом не вдалося. Господарі поклалися на дальні удари з гри та стандартів – пробивали все той же Лебеденко, Долінський, Кравчук, Савченко. Рідше доходило до загрози безпосередньо з меж карного майданчика – це все той же Долінський і Нелін намагалися також після кутових і штрафних пробивати через частокіл ніг – і їм не вдавалося.

Така гра була сприятливою для Прикарпаття, і більше того – в кількох контратаках гості могли б досягти й більшого, та в Цюцюри, Коса, Стадніка до акцентованих ударів не доходило. Як наслідок, мінімальна перемога івано-франківців. І хто б подумав, що вдасться її здобути саме за таких обставин – у виїзді до міцного й досвідченого суперника без кількох провідних гравців?

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Повноправний співавтор переможного голу та один із найбільш активних у гостей в цьому фрагментарному, брутально перерваному матчі.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 4 тур
«Вікторія» (Суми) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 0:1 (0:1)
Гол: Кос (11).

Вікторія Шеліхов – Ульянов, Кравчук, Нелін, Корохов, Долінський, Лебеденко (Савченко, 89), Машталір (Шарай, 69), Чеглов, Копил (Байдал, 69), Нич. Запасні: Литвиненко, Курелех, Данилюк, Бойко, Шпирьонок, Євпак, Ярош. 
Прикарпаття: Бобинець – Швець, Болденков, Демків, Романов (Геник, 69), Бучакчийський (Соловйов, 70), Рудюк, Радульський, Попчук (Шинкаренко, 46), Цюцюра (Стаднік, 69), Кос (Барчук, 84). Запасні: Кучерук, Беспалько, Сьомка, Титов. 
Попередження: Нелін (30) – Радульський (56), Цюцюра (64), Геник (75), Стаднік (79).

13 квітня 2024 року, 13:30. Суми, стадіон “Ювілейний”. +17 С.
Арбітр: П.Децюк (Чернігів). Асистенти арбітра: М.Кузьменко (Київська обл.), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: А.Андрусяк (Суми). Спостерігач арбітражу: М.Родіоненко (Київська обл.).


Вікторія – Прикарпаття 0:1. Гра тривала майже п’ять годин

“Вікторія” в минулому турі в гостях поступилася “Епіцентру”, але перервала свою безгольову серію. У випадку перемоги у господарів ще зберігалися шанси на боротьбу за місце у зоні перехідних ігор з клубами УПЛ. У минулому турі “Прикарпаття” вдома поступилося “Лівому берегу” і залишилися на останньому місці.

Через технічні проблеми трансляція матчу з’явилася аж на 36-й хвилині, коли гості вже вели у рахунку. Долю першого матчу вирішив Олег Кос, який реалізував вихід один на один. Для Олега це дебютний гол за “Прикарпаття”. Вже можна сказати, що Кос вдало замінив головного бомбардира Андрія Хому, який пропускав гру через дискваліфікацію.

Відразу після перерви намагалися збільшити свою перевагу гості, але до небезпечних моментів справа не доходила. Проблеми з атакою у підопічних Безсмертного нікуди не ділися. Наче і кадровий потенціал досить непоганий, але з конструктивом все дуже сумно. 

На 57-й хвилині пролунав сигнал повітряної тривоги і футболісти змушені були піти до укриття. Пауза тривала більше двох годин. Після відновлення гри було багато боротьби, але на жаль, без моментів. Дуже примітивно та одноманітно грала “Вікторія”. У підсумку, гра завершилася дебютною у 2024 році перемогою “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *